Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av matnyttiga tips och tricks för att navigera på nätet. Missa inte heller våra exklusiva erbjudanden och kampanjer!

Nästan klar! För att slutföra prenumerationen måste vi bekräfta din e-postadress. Klicka på länken i e-postmeddelandet vi skickade dig

5 digitala knep för en bättre sommar!

Publicerad: 04 jul, 2021
Kategori: ,
På bilden syns en illustration av ett moln med en sol som tittar fram. Molnet är mörkrött och solen är vit.

Vilka är sommarens bästa appar? I denna artikel listar vi 5 riktigt bra tips för en bättre sommar med digitala hjälpmedel. Vi har knepen som hjälper dig att semestra tryggt, skönt och avkopplande uppkopplad!

Turista med Google Maps.

Först och främst vill vi vara ärliga och säga att detta knappast är ett fullgott substitut till resandet. Men är det något vi lärt oss det senaste ett och ett halvt året så är det att kompromissa med oss själva. Därför kommer här ett restips utan restriktioner: Besök Colosseum! Ja, du läste rätt – den gamla barbariska amfiteatern känd för att inhysa Russell Crowe går att besöka digitalt. Ta en virtuell rundtur via denna länk: Till Colosseum!

Ps. Är du nyfiken på andra virtuella rundturer ska du spana in den här artikeln. (Via Forbes)

Håll koll på brännan!

Nu måste vi bli lite allvarliga, vi ska nämligen tipsa om något väldigt viktigt. Solbrännan! Ett ord som blivit synonymt med att se välmående och härlig ut, konstigt nog. Att bränna sig är sällan bra och om du inte håller koll på hur mycket du exponeras för solstrålarna kan du bränna dig rejält. Därför ska du denna sommar se till att värna om ditt skinn. Spana in Min soltid på Strålsäkerhetsmyndighetens webbplats!

Vad blir det för väder?

Styrs dina sommarplaner av vädret? Då kan det vara en god idé att införskaffa en väderapp. Även om prognoserna inte alltid stämmer (se midsommar mellan år 1870 och 2021) så kan de ge dig en hint om du ska packa med dig en sydväst eller ej på loppisrundan.

Prova någon av dessa appar: YR, Klart, SMHI (För Android) (För IOS)

Klickbete eller vanligt bete?

Köp dina fiskekort direkt i appen, se kartor över nya fiskevatten och ta reda på vad för arter som ligger och lurar under ytan. iFiske är appen för dig som planerar att dra på fiskesemester eller för dig som bara vill meta lite en ljummen sommarkväll. Kom ihåg att handskas varligt med eventuell fångst som ska släppas tillbaka!

Hämta appen iFiske (För Android) (För IOS)

Tänk på vätskebalansen!

Glöm inte att både du och dina växter behöver fylla på med vätska under de varma sommarmånaderna. Ett bra sätt att komma ihåg att hålla vätskebalansen i både kropp och kruka är genom appar!

Vattna dig själv med påminnelse från appen Påminnelse att dricka vatten. (För Android) Eller Vätskepåminnelse - drick vatten. (För IOS

Vattna dina krukväxter med påminnelse från appen Plant Care Reminder (För Android) eller Planta: Ta hand om dina växter. (För IOS)

Ps. Glöm inte att skydda dig i sommar. Spana in våra prisvärda säkerhetspaket från finska F-Secure.

Trevlig sommar!Dela med dina vänner