Intervju

Hotellchefen: ”Internetuppkopplingen är en av de viktigaste faktorerna för gästnöjdheten”

Unika Havshotellet på Limhamn kan lätta ankar. Nu täcks varje vrå med fiberuppkoppling från Bredband2. Internet som har visat sig vara en av de viktigaste faktorerna för gästnöjdheten.
12 sep. 20193 minuters läsning
Gott och blandat

Tävlingsvillkor DreamHack Masters

Vill du tävla om biljetter till DreamHack Masters i Malmö 4-6 oktober? Då bör du ta del av våra tävlingsvillkor!
9 sep. 2019
Gott och blandatSäkerhetSamarbete

Elza Dunkels: "Vi vuxna måste bli bättre på att lyssna på vad barn har att säga"

Vad är det som gör att de flesta barn är trygga på nätet? Kan vi skydda barn bättre än vi gör idag? Ja, det kan vi, menar Elza Dunkels.
6 sep. 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 33: Största (hittills kända) attacken mot Iphone

Experter hos Google har upptäckt en av de största kända attackerna mot iPhone-mobiler någonsin. I veckans Bli säker-avsnitt diskuterar Nikka och Tess attacken. 
6 sep. 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 32: 7 tips säkrar routern

Har du koll på hur du håller din router säker? Inte? Då bör lyssna på när Nikka och Tess går igenom sju enkla tips för hur du säkrar hemmets router.
30 aug. 2019
Intervju

Elza Dunkels: "30 år kvar tills vi är där vi fullt accepterat digitaliseringen"

Världen digitaliseras i rasande fart, vilket innebär nya möjligheter från en mängd olika perspektiv. Men hur påverkar utvecklingen av internet de barn som växer upp i en ny digital generation? Det är något som Elza Dunkels, docent i pedagogiskt arbete, har forskat på.
28 aug. 2019
Bli säker 2020
Bli säker-poddenSäkerhet

Avsnitt 31: Överbelastningsattacker (DDoS)

Förra fredagen slog en överbelastningsattack ut SL:s webbplats. Därför dedikerar Nikka och Tess veckans poddavsnitt till hur dessa attacker går till och hur du undviker att bli en del av dem. 
23 aug. 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 30: Sälja begagnad dator och mobil

Det gynnar både plånbok och miljö att sälja vidare sin begagnade dator och mobil. Det är dock inte helt optimalt ur ett säkerhetsperspektiv. Men oroa dig inte, i veckans avsnitt berättar Nikka om hur du kan förhindra att dina filer hamnar i orätta händer.
16 aug. 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 29: Skydda din Nas

Tess är fortfarande stationerad i hängmattan, så i veckans Bli säker-avsnitt gästas Nikka av Daniel Schwitzky från Linuxpodden. Här diskuterar de två hur så kallade Nas-enheter kan skyddas från pågående utpressningsattacker. Veckans Avsnitt En Nas (nätverkslagringsenhet) är fantastisk för att kunna samla bilder, filmer och dokument på en central plats. De senaste veckorna har …
9 aug. 2019
Säkerhet

Elza Dunkels: ”Vi vuxna måste bli bättre på att lyssna på vad barn har att säga”

Vad är det som gör att de flesta barn är trygga på nätet? Kan vi skydda barn bättre än vi gör idag? Ja, det kan vi, menar Elza Dunkels.
6 aug. 20193 minuters läsning
Intervju med per
Gott och blandat

DreamHack: ”Tittarsiffrorna i de stora e-sportturneringarna slår de största amerikanska sportligorna”

E-sporten fortsätter att växa och tittarsiffrorna skjuter i höjden. Det är något som Per Sjölin, pressansvarig på DreamHack, glädjer sig åt inför stundande DreamHack Masters Malmö i oktober.
5 aug. 20192 minuters läsning
Bli säker-podden

Avsnitt 28: Fulspel i VPN-branschen

Denna vecka hör vi Steffen Langhammer som driver skadligkod.se berätta om fulspelet som sker i VPN-branschen. Nikka berättar även om bluffprodukten Wifi Superboost och svarar på om Apples röstassistent Siri spionerar på oss.
2 aug. 2019