Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av matnyttiga tips och tricks för att navigera på nätet. Missa inte heller våra exklusiva erbjudanden och kampanjer!

Nästan klar! För att slutföra prenumerationen måste vi bekräfta din e-postadress. Klicka på länken i e-postmeddelandet vi skickade dig
Foto på laptop vid bord intill ett fönster

Blogg

Det senaste från Bredband2

Avsnitt 137: Facebook drog ur sladden

Publicerad: 07 okt, 2021
Kategori:
Bli säker 2020

Vad var det som hände när Facebook, Instagram och Whatsapp gick ner i måndagskväll? Detta och mycket mer hör du podduon diskutera i veckans avsnitt av Bli säker-podden!

Läs hela inlägget

Avsnitt 136: Falska virus­varningar på mobilen

Publicerad: 30 sep, 2021
Kategori:
Bli säker 2020

Plötsligt har frågor om falska virusvarningar blivit ett vanligt inslag på olika internetforum. Med anledning av det går podduon igenom dessa fenomen med luriga uppmaningar. Mer om detta och vad du ska tänka på hör du i veckans avsnitt av Bli säker-podden!

Läs hela inlägget

Höstens boktips med Nextory

Publicerad: 29 sep, 2021
Kategori:
En illustration av en telefon och ett par hörlurar som ligger på två böcker. Från hörlurarna strömmar det en värld som består av en grön fisk, vatten, en planet och röda berg.

Ta del av de bästa boktipsen från ljud- och e-boksföretaget Nextory och gör hösten mycket härligare genom läsning och lyssning.

Läs hela inlägget

Så söker du på internet – en guide!

Publicerad: 27 sep, 2021
Kategori:
På bilden syns en illustration över en sökmotor med resultatbilder av skinkfräs på tallrik. Över skinkfräset syns ett grön förstoringsglas.

En gul blomma som växer i väggrenen, en sångtext du hörde på radion, ett recept på råraka och skinkfräs? Ja, anledningar till att lära sig söka på internet är många. I denna guide ska vi visa dig hur du på ett enkelt sätt lär dig söka och finna på nätet.

Läs hela inlägget

Så felsöker du bredbandshastigheten!

Publicerad: 26 sep, 2021
Kategori:
Fotografi på en man som står på ett berg och kollar ut över ett fjällandskap.

Finns det något mer frustrerande än när bredbandet plötsligt blir långsamt utan någon uppenbar förklaring? Nej, det gör det inte! Därför ska du ta del av denna felsökningsguide för internethastigheter och hur du mäter hastigheten på ett korrekt sätt.

Läs hela inlägget

Avsnitt 135: Det finns inget lösenord

Publicerad: 23 sep, 2021
Kategori:
Bli säker 2020

Bedragare på Blocket, VPN-tjänster i blåsväder och såklart veckans huvudämne: Microsofts lösenordsfria inloggning. Ja du hör ju själv, ett fullmatat avsnitt av Bli säker-podden finns nu tillgängligt för lyssning!

Läs hela inlägget