Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av matnyttiga tips och tricks för att navigera på nätet. Missa inte heller våra exklusiva erbjudanden och kampanjer!

Avsnitt 84: Sårbara, blippbara Visakort

Publicerad: 03 sep, 2020
Kategori:

Har du ett kort som stödjer kontaktlös betalning? Nu har det upptäckts säkerhetsbrister i blipptekniken som används för kontaktlösa betalningar. Men hur allvarligt är det egentligen? Lyssna på veckans avsnitt av Bli säker-podden!

Veckans avsnitt

Säkerhetsbrister i blipptekniken som används för kontaktlösa betalningar har upptäckts av tre säkerhetsforskare vid Tekniska högskolan i Zürich. Med hjälp av två vanliga Android-mobiler lyckades de obehörigt utföra transaktioner med Visakort, trots att de saknade den rätta pinkoden. Hur stort problem är detta egentligen? I veckans Bli säker-avsnitt pratar Nikka och Tess om problemet och vad man kan göra åt det.

Tidskoder i avsnittet

00.26 Inledning 01.21 Kapade mejlkonversationer 05.44 Apple godkände adware 10.29 DOH i Chrome 85 13.03 Sårbara, blippbara Visakort (veckans huvudämne)

Omtalat i avsnittet

Poddavsnittet om AI

Checkpoints artikel om Qbot

Objective See om att Apple godkände adware

Poddavsnittet om DOH

Chromium om DOH kommer till Chrome på Android

Visas informationssida om NFC-kort

Arxiv, The EMV Standard, break, fix, verify

Så går Visakortsattacken till

Så hur kan säkerhetsforskarna, med hjälp av två Android-mobiler, kringgå ett Visakorts pinkodskrav? Se filmen nedan. Vi kan även tillägga att 200 schweizisk franc motsvarar drygt 1 900 svenska kronor. Standardgränsen för kontaktlösa betalningar utan pinkodskrav ligger på 200 svenska kronor, enligt Visa.

Dessa shownotes hittar du även hos Nikka Systems som podden produceras i samarbete med.

Dela med dina vänner