Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av matnyttiga tips och tricks för att navigera på nätet. Missa inte heller våra exklusiva erbjudanden och kampanjer!

Nästan klar! För att slutföra prenumerationen måste vi bekräfta din e-postadress. Klicka på länken i e-postmeddelandet vi skickade dig

Avsnitt 24: Skaffa (kanske) en VPN-tjänst

Publicerad: 05 jul, 2019
Kategori:
Bli säker podden

Äntligen är det dags att prata om VPN! Vad är det bra för, när skyddar det och vilka är de vanligaste missuppfattningarna kring dess funktion? Lyssna på veckans avsnitt av Bli säker-podden!

Veckans avsnitt

Bli säker-podden har mottagit ett flertal lyssnarfrågor som berör behovet av en VPN-tjänst. Därför kastar Nikka och Tess ljus på ämnet i ett helt avsnitt. En VPN-tjänst är ett bra skydd för den som ansluter till publika WiFi-nät, men det är inte skapt för personer som önskar vara anonyma på nätet. Varför? Lyssna på veckans avsnitt av Bli säker-podden.

Transparensnotis

I avsnittet rekommenderas två specifika VPN-tjänster, Mullvad från svenska Amagicom och Freedome från finska F-Secure. Varken Amagicom eller F-Secure har sponsrat eller påverkat poddinnehållet. Bredband2 samarbetar med F-Secure och säljer F-Secures klientskydd men de säljer inte F-Secures VPN-tjänst som avhandlas i podden. Nikka Systems samarbetar varken med F-Secure eller Amagicom.

Omtalat i avsnittet

Nikka Systems, "Flygplans-wifi visar behovet av säkra anslutningar"

VPN-tjänsten F-secure Freedome

VPN-tjänsten Mullvad

Freedomes VPN-policy

Mullvads VPN-policy

Skadlig kods granskning VPN-testarsajters trovärdighet

Tidigare avsnitt

Samtliga Bli säker-avsnitt

Dela med dina vänner