Mobilt

5 hållbara appar för ditt barn

I denna artikel har vi tagit fram en tipslista på fem roliga och hållbara appar för barn i alla åldrar. Ett sätt att utnyttja skärmtiden på bästa sätt!
17 juli 2019
MobiltGott och blandat

5 hållbara appar för ditt barn

Tiden framför skärmen kan __utnyttjas__ till att lära sig mer om hur man bidrar till ett hållbart samhälle. Därför har vi tagit fram en tipslista på några roliga och hållbara appar för barn i alla åldrar.
17 juli 20193 minuters läsning
Gott och blandat

Lyssna in sommaren med Bredband2

Nu efterlyser vi dina bästa sommarlåtar! Lyssna på vår somriga Spotifylista och lägg till de låtar du saknar.
16 juli 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 25: Allt om Mobilt BankID

Mobilt BankID har blivit en succé hos allmänheten. Men lösningen har dessvärre även blivit omtyckt i kriminella kretsar. I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Tess om Mobilt BankID:s för- och nackdelar.
12 juli 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 24: Skaffa (kanske) en VPN-tjänst

Äntligen är det dags att prata om VPN! Vad är det bra för, när skyddar det och vilka är de vanligaste missuppfattningarna kring dess funktion? Lyssna på veckans avsnitt av Bli säker-podden!
5 juli 2019
Bli säker-podden

Avsnitt 23: Utpressningstrojaner slår ut hela samhällen

Hur kan utpressningstrojaner slå ut hela samhällen? Hur kan organisationer skydda sig mot utpressningstrojaner? Det är något som Nikka och Tess pratar om i veckans avsnitt av Bli säker-podden.
28 juni 2019
Bli säker-podden

Avsnitt 22: Mobilrelaterad krisberedskap (och krabbor)

Tidigare under veckan fick en av landets största mobiloperatörer en omfattande driftstörning. Med anledning av denna incident dedikerar Nikka och Tess veckans avsnitt till krisberedskap utifrån ett mobilperspektiv. 
21 juni 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 21: Det missförstådda hänglåset

Vad betyder egentligen hänglåset i adressfältet? Vilka är de vanligaste missförstånden? Det är något som Nikka och Tess diskuterar i veckans avsnitt av Bli säker-podden. 
14 juni 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 20: Nya säkrare IOS och Mac OS

Tidigare under veckan gick Apples årliga utvecklarkonferens (WWDC) av stapeln. Den bjöd på en hel del säkerhetsnyheter varav de viktigaste presenteras i veckans avsnitt av Bli säker-podden. Missa inte det!
7 juni 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 19: Den bästa chattappen

Vilken är den bästa chattappen för mobil och dator? I veckans poddavsnitt korar Nikka och Tess vinnaren och förklarar varför den är så bra.
1 juni 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 18: Kryptera datorn

Hör och häpna! En låst dator kan inte likställas med en krypterad dator och en formatering av hårddisken raderar inte filerna permanent. Men hur ska du gå tillväga för att få en krypterad dator eller mobil? Lyssna på veckans avsnitt av Bli säker-podden!
24 maj 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 17: Inkognitoläget i webbläsaren

Varför och när använder du inkognitoläget? Det frågade Tess sina vänner inför veckans avsnitt av Bli säker-podden. Nikka och Tess går igenom svaren för att förtydliga vad inkognitoläget egentligen innebär.
17 maj 2019