Tips & Trix

Så tar du hand om din datorutrustning

När var det senast du hade en ta-hand-om-din-utrustning-dag? Här får du nio tips som gör att din datorutrustning fungerar bättre och håller längre. 
25 nov. 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 43: Digitalt ytflyt

Veckans poddavsnitt är inget vanligt avsnitt. Den gästas nämligen av Karin Nygårds, grundskollärare och programledare för Youtube-serien Hackerskolan – en serie som syftar till att hjälpa barn och unga att bli säkra på nätet.
22 nov. 2019
Intervju

Så får du ett snabbt och säkert bredband hemma

Internet är avgörande för att många svenskars vardag ska flyta på smidigt. Vid en flytt är det extra viktigt att se över hur internetlösningen ser ut i det nya hemmet. I den här texten tipsar Marko Rajkovic, marknadsstrateg på Bredband2, om några viktiga detaljer att ta hänsyn till för att du ska slippa internetstrul.
15 nov. 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 42: Onödigt antivirus till mobilen

Under de senaste avsnitten har Nikka och Tess ägnat sig åt att prata om antivirus till datorn. Men nu är det mobilens tur. Häng på!
15 nov. 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 41: Vad ska jag ta mig till?

Vad ska jag göra om min dator har blivit infekterad? Det är något som Nikka och Tess berör i veckans avsnitt av Bli säker-podden. 
13 nov. 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 40: Välj rätt antivirus

Hur stor är skillnaden mellan olika antivirus? Vad bör användare tänka på vid val av antivirus till datorn? Det är något som Nikka och Tess berör i veckans avsnitt av Bli säker-podden.
1 nov. 2019
Gott och blandat

Tävlingsvillkor goodiebag DreamHack Masters

Vill du tävla om en goodiebag från DreamHack Masters i Malmö? Då bör du läsa igenom följande information.
30 okt. 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 39: Behövs verkligen antivirus?

Behövs verkligen antivirus? Ja, det är en ständigt återkommande fråga. I veckans Bli säker-avsnitt besvarar Nikka och Tess huruvida din dator behöver antivirus eller ej.
25 okt. 2019
Samarbete

Är mitt barn säkert online? Nätforskaren Elza Dunkels svarar!

Olika råd om hur man ska prata med unga om nätet florerar i media. Men vad säger egentligen forskningen om barn och internet? Hur ska vuxna personer tackla den oro som uppstår? I en livesändning med Elza Dunkels besvarar hon frågor om nätkränkningar, grooming, sexuella övergrepp och mobbning på nätet.
24 okt. 2019
Samarbete

DreamHack Masters 2019

Bredband2 har i år haft den stora äran att sponsra DreamHack Masters 2019. Missade du eventet? Eller längtar du redan tillbaka? Kolla in klippet.
24 okt. 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 38: 5 tips säkrar datorn

I veckans avsnitt avrundar Nikka och Tess poddens miniserie om olika skadeprogram. Nu är det äntligen dags att bli handlingskraftiga och gå igenom vad som krävs för att skydda datorerna mot dessa hot.
18 okt. 2019
Bli säker 2020
Bli säker-podden

Avsnitt 37: Utpressning som business

Det är dags att avrunda miniserien om olika skadeprogram med en diskussion om utpressningsattacker och kryptovalutor. Häng med Nikka och Tess på det trettiosjunde avsnittet av Bli säker-podden.
11 okt. 2019