Sveriges snabbaste Bredband

Bredband2 har Sveriges snabbaste nät!

Vi mycket glada över att Internetstiftelsen IIS:s rapport för 2016 visar att Bredband2s kunder har tillgång till Sveriges snabbaste fibernät!  

Bredband2 är den första och enda leverantören i Sverige som levererar en snitthastighet över 100 Mbit/s till sina kunder. Vi har ett genomsnitt på 108 Mbit/s per kund för att ta emot data i fibernätet. Bredband2:s fibertjänst hamnar även i topp när det gäller skickad data. Utöver det har vi haft de snabbaste svarstiderna i nätet under alla år då mätningarna sammanställts. Nu kan vi alltså stolt titulera oss snabbast i det svenska fibernätet! 

Internetstiftelsen IIS har i rapporten sammanställt och analyserat över 147 miljoner mätningar som har gjorts på Bredbandskollen under åren 2008-2016.

Bredbandskollen är ett oberoende och kostnadsfritt webbverktyg där konsumenter kan mäta sin bredbandsuppkoppling och själva se resultatet av operatörens utlovade kapacitet. Varje dag görs över 100 000 nya mätningar av internetanvändare över hela Sverige på Bredbandskollen.

“Det här är ett rekord som går till historien för den svenska internetbranschen där Bredband2 utmärker sig bland de andra internetleverantörerna på marknaden. Vi bygger ständigt ut och uppgraderar vårt fibernät för att kunna leverera första klassens internettjänster till våra kunder. Våra investeringar och hårda arbete har fått resultat och nu kan vi stolt säga att vi kan erbjuda våra kunder Sveriges snabbaste fibernät!” Säger Daniel Krook, VD på Bredband2.  

Bredband2-kunder kan med andra ord vara säkra på att dom verkligen får vad dom betalar för – och lite till!

Här kan du läsa rapporten om Surfhastighet i Sverige 2008-2016

Bredband2 är snabbast i test!

Med hjälp av Bredbandskollens samlade statistik kan vi också se att vi är snabbast när det gäller svarstider från åren 2008 – 2014. Vi strävar alltid efter att leverera ett pålitligt och snabbt bredband av högsta kvalitet till våra kunder. Att vara snabbast i test 7 år i rad gör oss därför mycket stolta. Nedan kan du se vår svartid i millisekunder jämfört med andra leverantörer.


*Bredbandskollen mäter med vilken hastighet användaren kan ta emot och skicka data och vilken svarstid användaren har mot den närmaste geografiska knutpunkten.

Vad innebär det att ha ett fibernät som kan ta emot och skicka data snabbt?

Enkelt förklarat betyder detta att du sparar tid när du surfar på nätet då allt går snabbt och smidigt. Du kan snabbare skicka och ta emot tunga filer, streama HD-filmer, kolla på Youtube eller ladda upp dina semesterbilder i molnet.

Vad innebär svarstid?

Kortfattat betyder svarstid den tid det tar för en server att svara på en fråga skickad från din dator. Korta svarstider är viktigt för all typ av webbsurf, oavsett om du handlar på nätet, streamar musik eller spelar spel online.

Bredband2 är snabbast i test!

Översikt över svarstider i millisekunder i genomsnitt åren 2008 – 2014

Snabbast i test 2008Snabbast i test 2009Snabbast i test 2010Snabbast i test 2011Snabbast i test 2012Snabbast i test 2013Snabbast i test 2014