Dedikerad kundtjänst som lyssnar på dig

Frågor och svar om Bredband

Här kan du få hjälp med de allra vanligaste frågorna våra kunder har om våra bredbandstjänster. Om du inte hittar svaret på din fråga är du alltid välkommen att kontakta oss.

 • Varför kommer jag inte ut på nätet?

  Om du upplever problem med att komma ut på nätet kan du kolla efter eventuella driftstörningar här!

  Är du inte drabbad av någon känd driftstörning ska du som ett första steg i felsökningen koppla in en dator med nätverkskabel direkt till ditt fiberuttag eller fibermodem. Om problemet kvarstår kontaktar du vår kundtjänst för vidare felsökning. Om du kommer ut på internet i vanlig ordning med datorn kopplad direkt till uttaget bör du kontakta din routersupport för vidare felsökning av ditt trådlösa nätverk.

 • Varför är min uppkoppling långsam?

  Om du upplever att din uppkoppling är långsam får du gärna mäta den via Bredbandskollen. Vi garanterar alltid minst 75% av utlovad maxhastighet. Visar det sig att mätvärdena blir lägre än vår hastighetsgaranti är det viktigt att du även mäter med din dator direktansluten mot uttaget. Om du då får bra mätvärden när du är direktkopplad behöver du se över din egen utrustning. Detta kan en router- eller datorsupport hjälpa dig med, beroende på var problemet ligger. Skulle du få dåliga värden även direktkopplad är du välkommen att kontakta vår kundtjänst för vidare felsökning.

 • Varför bryts min uppkoppling emellanåt?

  Om din uppkoppling bryts kan felet bero på en rad olika faktorer. För att kontrollera om problemet sitter i bredbandet, och inte i din trådlösa router, behöver du koppla en dator med nätverkskabel till ditt fiberuttag eller fibermodem. Du behöver därefter surfa under en längre period för att se om det blir någon skillnad (bryts uppkopplingen med tio minuters mellanrum, surfa då i tjugo minuter för att se om problemet återkommer). Om avbrotten därefter fortsätter är du välkommen att kontakta vår kundtjänst för vidare felsökning.

 • Varför fungerar inte mitt trådlösa nätverk?

  Din bredbandstjänst levereras till bostadens fiberuttag eller fibermodem. För att säkerställa att problemet inte orsakas av din trådlösa router behöver du koppla in en dator med nätverkskabel direkt till uttaget. Om problemet kvarstår kontaktar du vår kundtjänst för vidare felsökning. Om du kommer ut på internet i vanlig ordning med datorn kopplad direkt till uttaget bör du kontakta din routersupport för vidare felsökning av ditt trådlösa nätverk.

 • Hur lång tid tar det innan bredbandet kommer igång?

  Beroende på hur stadsnätet fungerar kan det ta mellan 1-5 arbetsdagar (med reservation för längre väntetider i sällsynta fall). Du betalar ingenting förrän vi fått bekräftelse på inkoppling av stadsnätet. Om du angett ett mobiltelefonnummer vid beställningen skall du alltid få ett SMS så fort tjänsten har blivit aktiverad i ditt uttag.

 • Behöver jag ett modem för att koppla upp mig?

  Om fiber finns installerat på din adress ska även ett fibermodem eller fiberuttag ha installerats. Ett fibermodem fungerar inte på samma vis som en trådlös router och genererar inget trådlöst nätverk. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du är osäker på hur modemet eller uttaget ser ut.

 • Ingår det en router när man beställer bredband?

  Router ingår inte i vid beställning av bredband hos Bredband2, däremot erbjuder vi alla kunder vår Trådlösa Routertjänst.

  För endast 59 kronor per månad erbjuder vi dig:

  • Ett snabbt och stabilt Wi-Fi i hela hemmet.
  • Trådlöst och säkert internet till alla din uppkopplade enheter.
  • Snabb och smidig installation.
  • Support via mejl, chatt och telefon – varje dag, året runt.

  Specifikation:

  • Trådlöst 2,4 GHz: 802.11n 2×2
  • Trådlöst 5 GHz: 802.11AC 3×3
  • 1 x WAN-port (1000 Mbit/s)
  • 4 x LAN-portar (1000 Mbit/s)
  • 2 x USB-portar (USB 2.0)

  Vår trådlösa routertjänst hyr du i minst 18 månader. När 18 månader passerat väljer du om du önskar fortsätta med tjänsten och löpande betala 59 kronor per månad. Om du inte vill ha kvar routern efter bindningstiden gått ut returnerar du den till oss.

  Klicka här för att beställa!

 • Hur kombinerar jag IP-telefoni med bredbandet?

  Vanligast är att vår IP-telefoni levereras med en telefonidosa. Denna bör du ansluta som första enhet till ditt bredbandsuttag. I telefonidosans gula uttag ansluter du sedan resten av ditt hemnätverk (d.v.s. router om du använder en sådan, alternativt datorn om du bara har en). Se vår installationsguide för mer information.

 • Kan jag flytta min bredbandstjänst?

  Det går alltid bra att flytta med sin bredbandstjänsten förutsatt att adressen du flyttar till har fiber och att Bredband2 kan leverera bredband inom det stadsnät adressen är anslutet till. Är du osäker på om adressen är ansluten till ett stadsnät kan du alltid kontakta din hyresvärd eller fastighetsskötare samt kolla i ditt bostadskontrakt.

  Vill du anmälan en flytt kan du göra det här.

 • Kan jag byta hastighet?

  Ja, du är alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst för att antingen upp- eller nedgradera din hastighet, förutsatt att det finns en annan hastighet tillgänglig. Vid byte till högre hastighet är det viktigt att all utrustning, både din egen och stadsnätets, har tillräcklig kapacitet för att kunna leverera den önskade hastigheten. Du ansvarar själv för att din egen utrustning klarar detta. Om den utrustning som stadsnätet äger inte har kapacitet nog för att leverera hastigheten du önskar, måste denna bytas ut. Oftast kan utrustningen bytas ut utan problem, detta kan dock ibland medföra extra kostnader för dig som kund.

 • Varför kan jag inte beställa hastigheter över 100 Mbit/s?

  Bredband2 kan erbjuda tjänster upp till 1 Gbit/s. Tillgängliga hastigheter kan emellertid variera från stadsnät till stadsnät. Även inom ett specifikt stadsnät kan tillgängligheten skilja sig åt beroende på vilken utrustning som finns i fastigheten.

 • Varför får jag en privat IP-adress?

  Vi håller på att lägga om våra nät till privata IP-adresser. Det här görs via CG-NAT och förändringen införs i väntan på IPv6. Utrullningen kommer ske efterhand och övervakas noggrant. En icke-publik IP-adress påverkar inte vanligt surfande.

  Skulle du trots det ha ett genuint behov av en publik IP-adress kan du kontakta vår kundtjänst så ordnar vi det åt dig kostnadsfritt.

 • Var hittar jag mina användaruppgifter?

  Våra bredbandstjänster kräver aldrig något användarnamn eller lösenord för att koppla upp. Om du möts av någon form av inloggningsruta när du försöker ansluta kan det t.ex. handla om att du använder ett lösenordsskyddat trådlöst nätverk. Detta nätverk ligger utanför Bredband2 och du kan i så fall få hjälp av din routersupport. Är det istället så att du kommer fram till en sida från stadsnätet där lösenord efterfrågas är du välkommen att ta kontakt med oss för ytterligare felsökning.

 • Kan jag läsa min e-post i mobiltelefonen?

  Ja, du kan läsa din e-post via din mobiltelefon. De inställningar som behövs hittar du genom att logga in på vår Webbmail. Uppe till höger väljer du sedan ”Konfigurera e-postklient”. Önskar du vidare hjälp med att konfigurera din e-postklient ber vi dig att kontaktar din mobiloperatör.

   

 • Hur gör jag för att ställa in e-posttjänsten i min dator?

  Med tjänsten E-post får du tillgång till vår Webbmail, som är konfigurerad från start. Webbmailen har ett utrymme á 500 MB och har ett användarvänligt gränssnitt så att du enkelt kan hitta dina inkorgar och hantera din e-post.
  Det går självklart bra att använda sig utav externa e-postklienter, så som Outlook och G-mail. Du hittar samtliga inställningar som behövs för att konfigurera din externa e-postklient genom att logga in på vår Webbmail. Klicka sedan på ”Konfigurera e-postklient”. Önskar du vidare hjälp med att konfigurera din externa e-postklient  ber vi dig att kontakta klientens supportavdelning.

 • Kan jag få IPTV från Bredband2?

  Nej, vi erbjuder ingen IPTV-tjänst. Bredbandstjänsterna vi tillhandahåller lämpar sig däremot utmärkt för de Play- och streamingtjänster som finns på Internet idag. Läs gärna vår artikel om vilka tjänster som är tillgängliga, och hur du enkelt kan koppla upp din TV till Bredbandsanslutningen!