Dedikerad kundtjänst som lyssnar på dig

Frågor och svar om Bredband

Här kan du få hjälp med de allra vanligaste frågorna våra kunder har om våra bredbandstjänster. Om du inte hittar svaret på din fråga är du alltid välkommen att kontakta oss.

 • Kan jag få IPTV från Bredband2?

  Nej, vi erbjuder ingen IPTV-tjänst. Bredbandstjänsterna vi tillhandahåller lämpar sig däremot utmärkt för de Play- och streamingtjänster som finns på Internet idag. Läs gärna vår artikel om vilka tjänster som är tillgängliga, och hur du enkelt kan koppla upp din TV till Bredbandsanslutningen!

 • Varför får jag en privat IP-adress?

  Vi håller på att lägga om våra nät till privata IP-adresser. Det här görs via CG-NAT och förändringen införs i väntan på IPv6. Utrullningen kommer ske efterhand och övervakas noggrant. En icke-publik IP-adress påverkar inte vanligt surfande.

  Skulle du trots det ha ett genuint behov av en publik IP-adress kan du kontakta vår kundtjänst så ordnar vi det åt dig kostnadsfritt.

 • Kan jag läsa min e-post i mobiltelefonen?

  Ja, du kan läsa din e-post via mobiltelefonen. Inställningarna du behöver lägga in finns tillgängliga när du loggar in på Webbmail och sedan klickar på ”Konfigurera e-postklient”. Tyvärr kan vi inte ge någon support på hur konfigureringen görs utan för vidare hjälp kontaktar du din mobiloperatör.

 • Hur gör jag för att ställa in e-posttjänsten i min dator?

  E-posttjänsten vi säljer innebär att du får tillgång till ett serverutrymme á 500 MB, samt ett webbmailgränssnitt för att enkelt nå serverns mailkorgar. Vi tillåter självfallet att du använder en extern e-postklient, i t.ex. dator eller mobiltelefon, men kan aldrig ge någon support på hur denna klient fungerar eftersom den alltså inte ingår i själva tjänsten. Inställningarna du behöver lägga in finns tillgängliga när du loggar in på Webbmail och sedan klickar på ”Konfigurera e-postklient”

 • Var hittar jag mina användaruppgifter?

  Våra bredbandstjänster kräver aldrig något användarnamn eller lösenord för att koppla upp. Om du möts av någon form av inloggningsruta när du försöker ansluta kan det t.ex. handla om att du använder ett lösenordsskyddat trådlöst nätverk. Detta nätverk ligger utanför Bredband2 och du kan i så fall få hjälp av din routersupport. Är det istället så att du kommer fram till en sida från stadsnätet där lösenord efterfrågas är du välkommen att ta kontakt med oss för ytterligare felsökning.

 • Hur kombinerar jag IP-telefoni med bredbandet?

  Vanligast är att vår IP-telefoni levereras med en telefonidosa. Denna bör du ansluta som första enhet till ditt bredbandsuttag. I telefonidosans gula uttag ansluter du sedan resten av ditt hemnätverk (d.v.s. router om du använder en sådan, alternativt datorn om du bara har en).

 • Hur lång tid tar det innan bredbandet kommer igång?

  Beroende på hur stadsnätet fungerar kan det ta mellan 1-5 arbetsdagar (med reservation för längre väntetider i sällsynta fall). Du betalar ingenting förrän vi fått bekräftelse på inkoppling av stadsnätet. Om du angett ett mobiltelefonnummer vid beställningen skall du alltid få ett SMS så fort tjänsten har blivit aktiverad i ditt uttag.

 • Kan jag byta hastighet?

  Ja. Du är välkommen att kontakta vår kundtjänst för att antingen upp- eller nedgradera din tjänst. Det tar normalt mellan 1 till 5 arbetsdagar och det måste finnas en annan hastighet tillgänglig för dig för att du ska kunna byta. Vid uppgradering till högre hastigheter är det viktigt att all hårdvara, både hemma och i stadsnät, har tillräcklig kapacitet för att klara av den. Du ansvarar själv för hårdvaran hemma hos dig men skulle stadsnätet behöva byta ut sin hårdvara så brukar det inte vara några problem. Dock kan det ta några extra arbetsdagar för dig att få din nya hastighet.

 • Uppkopplingen är långsam!

  Om du upplever att din uppkoppling är långsam får du gärna mäta den via Bredbandskollen. Vi garanterar alltid minst 75% av utlovad maxhastighet. Visar det sig att mätvärdena blir lägre än vår hastighetsgaranti är det viktigt att du även mäter med din dator direktansluten mot uttaget. Om du då får bra mätvärden när du är direktkopplad behöver du se över din egen utrustning. Detta kan en router- eller datorsupport hjälpa dig med, beroende på var problemet ligger. Skulle du få dåliga värden även direktkopplad är du välkommen att kontakta vår kundtjänst för vidare felsökning.

 • Ingår det en router när man beställer bredband?

  Router ingår inte i någon av våra tjänster, däremot erbjuder vi dig gärna vår Routertjänst, enligt följande:

  • Med Bredband2’s Trådlösa Router skapar du enkelt ett trådlöst hemmanätverk.
  • Surfa säkert och trådlöst på nätet med alla dina uppkopplade enheter.
  • Plug and play, ingen installation krävs!

  Support

  • Support ingår i tjänsten!
  • Få hjälp direkt via chat, telefon eller webben, vår kundtjänst har öppet 365 dagar om året och svarar gärna på dina frågor.

  Router specifikationer

  • Trådlöst 2,4 GHz: 802.11n 2×2
  • Trådlöst 5 GHz: 802.11AC 3×3
  • 1 x WAN-port (1000 Mbit/s)
  • 4 x LAN-portar (1000 Mbit/s)
  • 2 x USB-portar (USB 2.0)

  Vår trådlösa router hyr du i minst 18 månader. När bindningstiden gått ut fortsätter du betala 59 kr per månad i hyra så länge du vill ha kvar routern. Givetvis har du alltid tillgång till vår lyhörda kundtjänst om du skulle behöva hjälp under tiden. Om du inte vill ha kvar routern efter bindningstiden gått ut returnerar du den till oss. Vill du efter det att bindningstiden gått ut byta upp dig till en nyare router är det givetvis okej. Då skickar du bara tillbaka den gamla routern och lägger en beställning på en ny.

  Klicka här för att beställa!

 • Behöver jag ett modem för att koppla upp mig?

  Det beror på ifall det stadsnät ditt hus är anslutet till kräver det. Vanligast är att all utrustning du behöver finns på plats i ditt hus/lägenhet. Antingen har du ett enkelt nätverksuttag på väggen eller så finns det en så s.k fiberkonverterare fastmonterad på väggen. Om du däremot har kabel-TV-bredband (DOCSIS) eller bredband via telefonnätet (ADSL) i ditt hus krävs ett modem. Om du är osäker kan du alltid kontrollera detta med oss.

 • Jag har precis beställt. När kommer fakturan?

  Första fakturan brukar normalt anlända inom cirka 10 dagar från aktiveringsdatum. Eftersom vi tillämpar förskottsfakturering brukar den första fakturan sträcka sig över en period som är längre än det normala debiteringsintervallet.

 • Varför kan jag inte beställa hastigheter över 100 Mbit/s?

  Bredband2 kan erbjuda tjänster upp till 1 Gbit/s. Tillgängliga hastigheter kan emellertid variera från stadsnät till stadsnät. Även inom ett specifikt stadsnät kan tillgängligheten skilja sig åt beroende på vilken utrustning som finns i fastigheten.

 • Jag tycker att det laggar när jag spelar onlinespel

  Tag alltid i första hand kontakt med din spelleverantör för kontroll av felsökningsåtgärder.

 • Kan jag flytta min bredbandstjänst?

  Ja, det går bra förutsatt att vi fortfarande kan leverera till din nya adress.

 • Har jag rätt hastighet?

  Mät gärna din uppkoppling via Bredbandskollen. Vi garanterar alltid minst 75% av utlovad maxhastighet. Visar det sig att mätvärdena blir lägre än vår hastighetsgaranti är det viktigt att du även mäter med din dator direktansluten mot uttaget. Om du då får bra mätvärden när du är direktkopplad behöver du se över din egen utrustning. Detta kan en router- eller datorsupport hjälpa dig med, beroende på var problemet ligger. Skulle du få dåliga värden även direktkopplad är du välkommen att kontakta vår kundtjänst för vidare felsökning.

 • Mitt trådlösa nätverk fungerar inte!

  Bredband2 levererar alltid bredbandstjänster till bostadsuttaget och tillhandahåller inga trådlösa nätverk. Självfallet fungerar vår uppkoppling även med trådlösa hemnätverk men vi kan aldrig ge support på din router eftersom den tillhör din egen utrustning. Fungerar uppkopplingen i uttaget, men inte via ditt trådlösa nätverk, kan du få hjälp via din routersupport.

 • Uppkopplingen bryts emellanåt

  Att uppkopplingen bryts kan bero på flera orsaker. Först bör du utesluta att eventuella radiostörningar stör ditt trådlösa nätverk. Koppla först in din dator till nätverksuttaget i bostaden. Testa därefter att surfa så lång tid som krävs för att du skall märka om det blir någon skillnad (d.v.s. om du t.ex. upplever ett avbrott per timme behöver du testa direktkopplat i cirka två timmar). Om avbrotten då fortsätter är du välkommen att ta kontakt med oss för ytterligare felsökning.

 • Jag kommer inte ut på nätet!

  Bredband2 levererar alltid bredbandstjänster till ditt uttag på väggen och det är därför viktigt att du först utesluter problem med egen utrustning. Prova att koppla bort eventuell router och hemnätverk och direktanslut din dator med nätverkskabel till uttaget på väggen. Kvarstår felet fortfarande kan du behöva kontakta oss.