Bredband2 lanserar säkerhetspodcast i samarbete med Nikka Systems

Publicerat: 29 januari 2019

Nu lanseras podcasten "Bli säker" – en kollaboration mellan Bredband2 och säkerhetsföretaget Nikka Systems. Podden belyser IT-säkerhet med slutanvändaren i fokus.

I Bli säker-podden får lyssnarna ta del av aktuella IT-säkerhetsfrågor och ämnen som berör den enskilda datoranvändaren. Podcasten leds av Karl Emil Nikka, säkerhetsexpert på Nikka Systems, och Tess Hamark, kommunikatör på Bredband2.

– Just nu finns det en enorm kunskapsbrist inom IT-säkerhet i hela världen. Sverige är, på grund av vårt digitaliserade samhälle, ett av länderna som är mest beroende av fungerande och säkra IT-lösningar. Med Bli säker-projektet hoppas jag att vi kan dra vårt strå till stacken. Vi vill på ett pedagogiskt sätt visa för allmänheten vad som krävs för att nå god IT-säkerhet i privatlivet och på arbetsplatsen. Vi började med att ge ut boken med samma namn, men den utkommer bara en gång per år. Podcasten blir således ett utmärkt komplement för att fylla på med nya kunskaper varje vecka, säger Karl Emil Nikka.

Att bidra till ökad förståelse för säkerhet och användarvänlighet är en vision som delas av Bredband2 och Nikka Systems.

– Förstärkt säkerhet och förtroende för tekniken är viktiga förutsättningar för ett hållbart digitaliserat samhälle. Därför vill vi bidra till ökad medvetenhet kring cyber- och informationssäkerhet så att samtliga användare kan identifiera och förebygga säkerhetsbrister. Samarbetet med Nikka Systems ger oss goda förutsättningar att bidra till en digital trygghet, säger Tess Hamark.

I den första säsongen av Bli säker får lyssnarna ta del av senaste nyheter, säkerhetshot och handfasta tips på hur datoranvändningen kan bli mer säker.

– Podden kommer att fokusera på hur vi gör oss själva, våra prylar och våra arbetsplatser säkra i den uppkopplade världen som vi lever i. Vi lyfter aktuella händelser, svarar på lyssnarfrågor och berättar om lösningarna som hjälper alla att, kort och gott, bli säkra. Min förhoppning är att podden blir underhållande och nyttig för allt från privatpersoner som vill undvika nätbluffar till organisationer som vill säkra sin IT-miljö, säger Karl Emil Nikka.

Inför varje avsnitt ges lyssnarna chans att ställa säkerhetsfrågor, vilka sedan besvaras i avsnittet. Frågorna ställs i Nikka Systems och Bredband2:s sociala kanaler.

Bli säker-podden finns tillgänglig hos Bredband2 och Nikka Systems från och med den 25 januari 2019. Avsnitten publiceras veckovis (fredagar).

Lyssna och prenumerera på podden här.

Tips! Podden släpps under Creative Common-licens. Organisationer som vill använda materialet i sin internutbildning kan därför göra det kostnadsfritt.

För mer information, kontakta:

Marko Rajkovic, Marknadsstrateg, Bredband2

marko.rajkovic@bredband2.se+46 40-621 97 39