Bredband2: första operatören med genomsnittshastighet över 100 Mbit/s!

Publicerat: 6 mars 2017

Bredband2 är den första operatören i Sverige som till sina kunder lyckas leverera en snitthastighet för att ta emot data som är högre än 100 Mbit/s, enligt rapporten Bredbandskollen Surfhastighet i Sverige 2008-2016 som Stiftelsen för Internetinfrastruktur sammanställt. Bredband2 har levererat en genomsnittlig nedladdningshastighet på 108 Mbit/s i de 168 000 mätningar som gjorts via Bredbandskollen under 2016.

Bredband2:s fibertjänst har varit snabbast för skickad data under åtta år i rad ända sedan Bredbandskollen påbörjade sina mätningar och vi har även varit snabbast när det gäller svarstider under alla år då mätningarna sammanställts.

Detta är ett fantastiskt kvitto på vårt långsiktiga arbete att ständigt förädla vårt fibernät med marknadens bästa utrustning och den senaste generationens hårdvara. Ännu mer glädjande är att vi precis har genomfört bolagets största uppgradering i samarbete med Cisco, vilket höjer kvaliteten, intelligensen och säkerheten ytterligare i nätet. Vi positionerar därmed Bredband2 för framtiden med en av marknadens bästa nätinfrastrukturer, säger Daniel Krook, VD på Bredband2.
Ladda ner pressmeddelandet