Bredband2 storsatsar på gaming och Esport

Publicerat: 1 mars 2024

Gaming, världens största underhållningsform, har alltid varit nära förknippad med internet. I denna anda kommer Bredband2, som ledande aktör inom digital kommunikation, etablera sig som en stödjande kraft inom gaming och Esport.

Bredband2:s engagemang i gaming och Esport 

Historiskt sett har Bredband2 varit en aktiv stöttepelare i gamingvärlden. Bredband2 har sponsrat över 100 LAN-evenemang och prestigefyllda Esportsturneringar genom åren, inklusive Dreamhack Masters och SKOL-SM i Esport. Bredband2:s stöd sträckte sig även till att ha egna konkurrerande lag i olika spel. 

Nya initiativ 

Bredband2 tar nu ett betydelsefullt steg framåt genom att bli långsiktig huvudpartner för Svenska Elitserien i CS2. Dessutom, i samarbete med Area Academy, lanserar de Bredband2 Ligan, en Esportsliga avsedd för gymnasieskolor. I denna utvecklingsfas ingår även nya samarbeten med exempelvis plattformar som Twitch, Flarie och välkända gaming- och tech-influencers som WGranaten.  

Bredband2:s syn på gaming 

I Sverige har gaming blivit en del av vardagen för många, med en majoritet av befolkningen som engagerar sig i casual gaming. Bredband2 ser detta som en möjlighet att fördjupa sin relation med kunderna. "Nu när Riksidrottsförbundet har slagit fast att Esport är en idrott, passar vi på att investera i sporten på riktigt. Att möta våra kunder där de spelar, och bidra till en sund miljö för gamers, är en naturlig utveckling av vår mission; En smidig och trygg digital vardag för alla" förklarar Marko Rajković från Bredband2. 

 
“Svenska Elitserien i Esport ser fram emot ett långsiktigt och framgångsrikt samarbete med Bredband2, vars engagemang och passion för e-sporten kommer att vara en stor tillgång för både skolor och elitnivån.” - Säger Tommy Ingemarsson, VD Svenska Elitserien Esport 

 
För mer information, kontakta: Marko Rajković, Marknadsstrateg, Bredband2 marko.rajkovic@bredband2.se +46 40-621 97 39