Senaste Nytt

Såhär aktiverar du din fibertjänst

 1. Med ett nätverkskablage kopplar du in din dator till uttag 1 på fiberkonvertern. Det är viktigt att du direktansluter datorn när tjänsten skall aktiveras, det betyder alltså att ingen eventuell router eller liknande utrustning får finnas med i anslutningen.
 2. Starta datorns webbläsare.
 3. Nu skall du komma fram till ”Bredband2 Självaktiveringsportal”
 4. Följ alla stegen
 5. Efter sista steget ”Stäng / Vänta på aktivering” skall din tjänst nu fungera!

När du kontrollerat att Internet går att nå kan du nu, om så önskas, koppla bort datorn från fiberkonvertern och ansluta önskad utrustning (router, etc) istället.

 

Nedladdningsbara filer

Här hittar du information i PDF-format.

 

Om din fibertjänst blivit aktiverad av oss

Har ni blivit informerade om att er tjänst redan är aktiv är det bara att koppla upp sig och börja surfa.

Uttagen i fiberkonvertern används enligt följande

 1. Bredband
 2. IP-Telefoni
 3. Används ej
 4. Används ej
 5. IPTV

Såhär aktiverar du din telefonitjänst

Om ditt bredband redan är aktivt, och du har mottagit en telefonidosa från oss, kan du aktivera telefonitjänsten genom att följa nedanstående procedur:

 1. Koppla in telefonidosan med det meföljande telefonikablaget till uttag 2 på fiberkonvertern.
 2. Se den medföljande inkopplingsmanualen för ytterligare instruktioner kring hur man kopplar in telefon till dosan, etc.

Observera att det i ditt område inte är nödvändigt att koppla bredbandsutrustning till telefonidosans gula uttag, så som manualen beskriver. Bredbandsutrustningen skall istället alltid vara kopplad till uttag 1 på din fiberkonverter.

Beställ fiber till din bostad

Som boende i Höllviken och Skanör-Falsterbo har ni nu möjlighet att fiberansluta er fastighet. Med en fiberanslutning framtidssäkrar ni er fastighet med marknadens absolut senaste teknik. Fiber möjliggör mycket höga hastigheter som dagens och framtidens tjänster kräver och ersätter allt mer det traditionella ADSL-nätet som de flesta hushåll har idag.

Vellinge kommun har bildat ett bolag (Vesab) som kommer gräva ner, äga och underhålla ett fibernät i större delar av Vellinge kommun. Bredband2 är leverantör i detta nät vilket gör att ditt hushåll kan beställa tjänster från oss.

Projektering och planering för de flesta delområdena är redan i full gång. Detta medför att en beställning som görs efter projektering påbörjats i ditt område kan innebära en högre installationskostnad eller att leverans inte längre är möjlig. För att veta med säkerhet ber vi er att i samband med beställning även kontrollera läget med VESAB som är ägare av nätet och ansvarar för byggnationen.

Kontakt Vesab:

Telefon: 040-425803
Hemsida:www.vesab.se

Bredband2 och Vellinge stadsnät har tecknat avtal om samarbete, vilket innebär att alla ges fri möjlighet att välja den leverantör av bredband man önskar.

– De hushåll som tecknat avtal med Bredband2 eller Vellinge stadsnät (ITUX) innan den 31 mars 2014 får sin leverans enligt avtal och en bekräftelse kommer skickas ut om detta inom kort.

– Alla övriga hushåll kan fritt välja vilken leverantör man önskar av de två alternativen Bredband2 eller Vellinge stadsnät (ITUX).

Några korta frågor och svar:

 

 • Kan jag beställa IP-TV från vilken leverantör som helst?
  Svar: Nej, om ditt hushåll valt Bredband2 direkt är det endast vår TV-tjänst som är valbar.
 • Sommarerbjudandet, kostar det något vid aktivering av mitt bredband?
  Svar: Det kostar 650:- vid varje inkopplingstillfälle. Observera att man endast kan ha bredbandstjänsten vid detta val ej IP-telefoni och/eller IP-TV.
 • Vad innebär samarbetet mellan Bredband2 och Vellinge stadsnät för mig som boende i Höllviken/Skanör-Falsterbo?
  Svar: Vellinge stadsnät bygger en infrastruktur (fibernät) som är operatörsneutral. Som boende kommer man kunna välja mellan Bredband2 och Vellinge stadsnät (ITUX). Man låser sig inte långsiktigt till det val man gör initialt, utan kan sedan välja att byta leverantör efter eventuell avtalstid. En enkel jämförelse är elnätet där Eon äger nätet, men flera elhandelsbolag kan leverera el.
 • Varför är tjänsten internet billigare om hushållet väljer Bredband2 direkt än om jag väljer Bredband2 i ITUX tjänsteportal?
  Svar: ITUX är en s.k. kommunikationsoperatör som tillhandahåller en tjänsteportal där man som kund kan välja mellan flera olika operatörer. De blir således en mellanhand mellan bredbandsleverantören och kunden. Väljer hushållet Bredband2 direkt finns det ingen mellanhand och därför blir priset alltid lägre.
 • Jag vill beställa fiberanslutningen till mitt hushåll. Är priset för denna installation samma oavsett om jag väljer Bredband2 direkt eller Vellinge stadsnät (ITUX)?
  Svar: Ja priset för installationen och eventuellt ROT-avdrag är samma oavsett vilket alternativ man väljer. Detta beror på att nätägaren (Vesab) är samma oavsett alternativ. För de hushåll som beställde innan 31/3 2014 gäller de priset som de ”privata initiativet” hade. 14250 SEK innan ROT-avdrag och 11795 SEK med ROT-avdrag.
 • Hur fungerar det med rot-avdrag för mig som kund?
  Svar: För de hushåll som beställt före den 31 mars 2014 och har utrymme kvar för ROT-avdrag finns möjlighet att få tillbaka den ordinarie avtalade summan. Den summan ni kan få tillbaka från oss är beloppet på fakturan ni mottaigt från VESAB för fiberinstallationen minus 11795. Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi er med detta.
 • Hur vet jag om och när mitt område/hushåll omfattas av Vellinge stadsnäts fiberutbyggnad?
  Svar: Se www.vesab.se/tidsplan
 • Behöver jag som beställt kontakta Bredband2 för att få den högre kapaciteten 500/500 Mbit/s?
  Svar: Nej Bredband2 kommer automatiskt uppgradera din tjänst från 100/100Mbit/s till 500/500Mbit/s utan kostnad och till samma månadspris som avtalat, 299:-/månaden.
 • Jag beställde både internet och telefoni (348:-/månaden varav 99:- är ring-pott) får jag fortfarande 50:-/månad i rabatt på bredbands-tjänsten nu när Bredband2 höjer kapaciteten från 100/100Mbit/s till 500/500Mbit/s?
  Svar: Ja, detta paket-erbjudande gäller precis som tidigare trots att ni får den högre kapaciteten.
 • Jag fick delinbetalningen på 2995:- återbetald från Akea. När och hur betalar jag för fiberinstallationen?
  Svar: Vesab som är nätägare kommer fakturera ditt hushåll efter att fiberinstallationen är utförd.
 • Jag har inte fått min delinbetalning återbetald från Akea?
  Svar: Maila [email protected] på Akea så löser hon din återbetalning. I mailet anger ni namn, fastighetsbeteckning , kontonummer samt vilken bank ni har.

Välj din webmail