Datacenter

Marinen Datacenter: Strategiskt placerat nära Europa

Välkommen till Marinen Datacenter!

Vi har lyssnat på våra kunder som har efterfrågat ett nytt, modernt datacenter för Öresundsregionen.
Därför har vi byggt Marinen, ett datacenter främst för företag i södra Sverige.

Strategiskt placerat

När man tittar på internettrafiken i Sverige så förstår man snabbt att den rör sig söderut, inte norrut. Marinen datacenter är strategiskt placerat nära Europa, med unika internationella anknytningar.

Marinen huserar i samma byggnad som CMP – Copenhagen Malmö Port som tidigare hyrde ut lokalen till svenska marinen vilka i sin tur använde lokalerna för att övervaka all marin trafik i Öresund. Samma lokaler som Bredband2 nu alltså har gjort om till ett toppmodernt Datacenter.

Karta över Bredband2s datahall och datacenters strategiska placering

“Vårt nya datacenter erbjuder inte bara maximal säkerhet utan är även energisnålt och är maximalt tillgänglig för kunden, eftersom det är vad våra kunder förväntar sig.”

– Daniel Krook, VD på Bredband2.

Bredband2s säkra serverhall, colocation och datacenter i Sverige

Förutom självklara redundanta UPS strömsystem, stora dieselaggregat och en praktisk godsmottagning innehåller Bredband2s Datacenter Marinen en 1300 m2 stor yta med plats för över 300 serverrack.

Datahallen är speciellt utformad för att erbjuda colocation för alla företag oavsett behov, kapacitet och storlek. Marinens serverhall erbjuder colocation i en mängd olika typer av databurar och dataskåp som kan anpassas efter just ditt företags specifika behov.

Byggnaden innehåller även ett unikt skyddat rum. VIP-kunderna placeras i ett rum skyddat av koppar – ett elektriskt ledande hölje. Där är utrymmet avskärmat från elektriska fält och elektromagnetisk strålning. Ett annat namn för detta är Faradays bur. Kundernas servrar är därmed skyddade mot solar flares vilka är främsta orsaken till EMP:s (Electromagnetic pulse) och som har slagit ut stora delar av kända I-länders elektronik vid ett antal tillfällen.

Ladda ner produktblad

”Att vi placerar vårt datacenter Marinen i Malmö är ett strategiskt val. Medan många av våra konkurrenter flyttar sin verksamhet utanför Sverige och andra endast satsar på Stockholm så tror vi på Öresundregionen. Vårt största kontor ligger i Malmö och vi vill främja den starka IT-kulturen som blomstrar i regionen. Vi ser höga krav från nya IT-startups som kommer från både Malmö, Lund och Helsingborg och den efterfrågan kommer vi nu kunna bemöta”

– Daniel Krook, VD på Bredband2.

Kontakta en företagsrådgivare

Ring 0770 - 811 020 eller klicka på knappen och lämna ditt telefonnummer så ringer en rådgivare upp dig.

Välj din webmail

Kontakta en företagsrådgivare