Sök bland flikar i Google Chrome

Publicerad: 12 maj 2021
Google, tips & trix,

Har du också stora mängder flikar öppna när du använder webbläsaren? Kanske är datorn och internet ditt viktigaste arbetsredskap där du behöver navigera mellan många olika flikar? Då ska du använda dig av den här funktionen!

Många var vi som jublade när Google Chrome äntligen lanserade funktionen som gör det möjligt att söka bland öppna flikar i webbläsaren. Detta eviga hoppandet fram och tillbaka i jakt på rätt flik – det slutar här!

Här hittar du fliksökningsfunktionen

I den senaste versionen av Google Chrome kan du enkelt lokalisera sökfunktionen längst upp till höger i webbläsarens fönster. Ikonen är en svart cirkel med en pil i. 

Klicka på pilen så kommer en lista över dina öppna flikar upp och du kan själv skriva in i skrivfältet vilken flik det är du letar efter. Smart va?

För du har väl uppdaterat ditt Google Chrome till senaste versionen? Det bör du alltid göra ur ett säkerhetsperspektiv, det kan du ta med dig som ett extra tips från den här artikeln. Har du inte gjort det så gör det nu! 

Obs! Kopiera länken till detta inlägg först så att du hittar tillbaka smidigt. Eller bokmärk inlägget, vet du vad, bokmärk hela vår blogg för här kommer du att hitta massvis av tips på hur du underlättar ditt digitala liv.

Lägg till sökfunktionen manuellt

Hittar du inte funktionen trots att du har uppdaterat din webbläsare? Då kan du göra så här för att lägga till den manuellt:

1. Klistra in följande text i adressfältet och tryck på Enter

chrome://flags/#enable-tab-search

2. Där det står “Enable Tab Search” klickar du i rullmenyn och väljer “Enabled”.

3. Längst ner till höger dyker knappen “Relaunch” upp. Klicka på den.

4. Din webbläsare kommer nu att startas om med funktionen aktiverad!

Fler tips och trix:

https://www.bredband2.com/blogg/kategori/tips-trix