Så anmäler du autogiro

Publicerad: 23 aug. 2021
autogiro,

Det finns många fördelar med att välja autogiro som betalmetod. Speciellt för dig som har mycket på din tallrik och vill slippa tänka på förfallodatum och fakturor som mystiskt försvunnit i hemmet. Autogiro är dessutom ett miljövänligare alternativ än pappersfaktura och gör det enklare att få en samlad bild av vilka utgifter du har i slutet av månaden.

Om du vill att din räkning från Bredband2 ska betalas via autogiro istället för att betalas manuellt går det självklart hur bra som helst. I den här artikeln går vi steg för steg igenom hur du ansöker.

På länkarna nedan hittar du formulär för beställning av autogiro för olika fakturanummer. Du hittar numret i det övre, högra hörnet på din faktura. För dig som vill ha mer hjälp att förstå fakturan går det bra att kika på vår fakturaguide.

Klicka här om ditt fakturanummer börjar på 5799.

Klicka här om ditt fakturanummer börjar på 519.

Ansökan kan även göras via din internetbank. Menyerna kan se olika ut för olika banker, men du bör kunna hitta någonting i stil med ”Ansök om autogiro” eller ”Anslut autogiro”. Din bank kommer att fråga efter ett referens- eller betalarnummer, här anger du ditt kundnummer.

För att välja rätt bankgiro behöver du kika på din faktura. Det är de första siffrorna som avgör vilket bankgiro du ska välja.

Om din faktura börjar på: 5799-

Sök på "Bredband2 AB" eller på bankgironummer: 335-0295

Om din faktura börjar på: 519-

Sök på "Bredband2 AB (fd A3 Privat)" eller på bankgironummer: 5709-8469

Fakturering via autogiro är kostnadsfritt. Pengarna dras automatiskt på räkningens förfallodag eller närmaste vardag efter.

Nedan visar några av Sveriges största banker hur du går tillväga för att anmäla autogiro via din internetbank.

Anmäl autogiro hos Swedbank.

Anmäl autogiro hos Nordea.

Anmäl autogiro hos SEB.

Anmäl autogiro hos Handelsbanken.