Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av matnyttiga tips och tricks för att navigera på nätet. Missa inte heller våra exklusiva erbjudanden och kampanjer!

Möt Edit – en person att räkna med

Publicerad: 28 nov, 2018
Kategori:

Logistikälskare, siffernörd och glädjespridare. Med Edit blir det inga ekonomiska snedsteg och inte heller en tråkig stund. Efter sju år på Bredband2 är hon idag bolagets Business Controller. En roll som hon axlar lika enkelt som tillagning av vegetariska snabbnudlar.

– Jag har inte alltid varit Business Controller på Bredband2. Till en början var jag kundtjänstmedarbetare och sen dess har jag utbildat och jobbat mig uppåt i karriären. Vi på ekonomiavdelningen arbetar brett med bland annat rapportering, kostnadsuppföljning, analyser, avtalsregistrering och redovisning. Vi arbetar som team och transparens är vårt ledord. Om någon är borta ska arbetet inte ligga och vänta utan vi ska hjälpas åt och stötta varandra.

Hur ser månadsprocessen ut?

– Ingen dag är den andra lik. Men vissa arbetsuppgifter är återkommande under samma period varje månad, exempelvis privatkundsfakturering. Den görs alltid i början av månaden. Sen skickas fakturorna ut till våra kunder runt den 12e med förfallodag den 27e. Det finns dock vissa som missuppfattar vad förfallodagen innebär. Det kan vara lätt att tro att det är sista dagen som man har på sig att betala. Men i själva verket är det då betalningen ska vara oss tillhanda.

Har du några tips till kunder som inte förstår sin faktura?

– Det är alltid en bra idé att läsa igenom hela fakturan. Både fram- och baksida. Det är kanske lätt att bli stressad om något inte ser ut som man förväntat sig. Men oftast finns svaret på fakturan. Om till exempel fakturabeloppet känns främmande, läs gärna om vilken period debiteringen avser. Vi fakturerar i förskott och det innebär att den första fakturan även innehåller fakturering för tiden som varit fram till och med den första fakturan. Vid val av vissa faktureringsmetoder sker faktureringen kvartalsvis i förskott. Granskar man hela fakturan slipper man oftast ringa kundtjänst och besparar sig själv både tid och kraft.

På Bredband2:s hemsida finns vanliga frågor och svar om bland annat fakturor, vilket Edit tipsar om.

– Surfa gärna in på vår hemsida, oftast har någon annan redan fått svar på just den fråga en själv funderar över.

"Vi är inte ute efter att döma eller göra livet svårt för någon"

Ibland kickar den mänskliga faktorn in och man råkar missa en fakturabetalning eller kanske vet med sig att man kommer bli sen med sin betalning. Men det finns tillvägagångssätt för att underlätta situationen, enligt Edit.

– Om det är så att man vet med sig att man kommer bli sen med en betalning av någon anledning, mejla gärna och be om anstånd på fakturan. Med anstånd menas att fakturans förfallodatum skjuts fram. Vi kommer inte kunna bevilja det i samtliga fall och i synnerhet inte om det sker varje månad. Men vi har full förståelse för att det kan komma tillfällen där det behövs. För att undvika påminnelse- och inkassoavgifter, som ibland kan göra att fakturan dubbleras, bör man skicka ett mejl så försöker vi lösa det på bästa sätt. Vi är inte ute efter att döma eller göra livet svårt för någon.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Jag älskar siffror och jag älskar logik. Och det har jag alltid gjort. När jag var liten fanns det så kallade bästa-vänner-böcker där man skulle fylla i information om sig själv. Under frågan “vad vill du bli när du blir stor” skrev jag att jag ville blir revisor. Bredvid modell, men ändå. Siffror är tryggt. Det finns en ordning som är tillfredsställande som inger lugn och trygghet för mig.

Fem snabba med Edit

Vilken är din favoritprodukt från Bredband2?

– Min favorit är de tilläggstjänster som anpassar ett abonnemang och som gör det personligt.

Vad lyssnar du helst på?

– Jag är en periodare. Men allt oftare strömmas Bon Iver, Erykah Badu och M.I.A genom högtalarna. Och jag älskar jazz. Jag är dessutom ett stort fan av svenska musiker såsom Stor, Cleo och Cherrie.

Vilket är det bästa danska ordet?

– Optur! En tur upp liksom. Föreställ dig en dag när allt bara klaffar. Det blir grönt ljus så fort du kommer till övergångsstället, när du kommer till kontoret står det någon med en kopp kaffe och väntar. Det är en total upptur.

Vad har du alltid hemma i skafferiet?

– Vegetariska snabbnudlar.

Hur många gånger har du flyttat?

– Många gånger. Minst tjugo.

Dela med dina vänner