Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av matnyttiga tips och tricks för att navigera på nätet. Missa inte heller våra exklusiva erbjudanden och kampanjer!

Fem poddfavoriter om internet och digitalisering

Publicerad: 02 sep, 2020
Kategori:

Vill du förbättra dina kunskaper kring vad som händer i teknikvärlden? Vi har grävt djupt i den stora podd-djungeln och valt ut fem intressanta och lärorika poddar. Gemensam nämnare är att alla, på ett eller annat sätt, riktar fokus mot hur digitaliseringen påverkar oss människor och vårt samhälle.

Dumma frågor om internet

Inga frågor om internet är dumma! Det menar i alla fall Måns och Jannike, som driver Internetstiftelsens egen podcast Dumma frågor om internet. Hur fungerar till exempel den numera så populära appen TikTok? Vad är 5G? Och vad händer egentligen på Darknet? Det är några av ämnena som förklaras på ett både lärorikt och underhållande sätt.

Mediepodden

Det påstås att Sveriges dåvarande kommunikationsminister i mitten av 90-talet sa att internet förmodligen var en övergående fluga. Med facit i hand blev det inte riktigt så. Digitaliseringen öppnar ständigt nya dörrar, och förändrar våra liv på olika sätt. Exempelvis när det gäller hur vi ser på och använder traditionella, digitala och sociala medier. I Mediepodden får du möjligheten att fördjupa dig i viktiga samhällsfrågor.

Effekten

Det här är podden för dig som vill ha insikter, framtidsspaningar och goda exempel inom digitalisering. I Effekten intervjuas experter och konsulter inom området. En högst aktuell fråga är hur Covid-19 påverkar digitaliseringen. Är du intresserad av att veta mer kring detta rekommenderas avsnitt 134.

HR Digitaliseringspodden

Som namnet antyder har den här podden nischat sig mot Human Resource, det vill säga  personal- och ledarfrågor. HR Digitaliseringspodden tar upp frågeställningar, begrepp och företeelser du som HR-medarbetare kanske inte riktigt vågat fråga om.

Ensakidag

Intresserad av senaste nytt i teknikvärlden? Då är Ensakidag en podd för dig. Där får du nämligen veta mer om en riktigt viktig sak – varje morgon! Perfekt för dig som inte vill missa något. Podden leds av debattören och sociala medier-experten Joakim Jardenberg.

Bonustips! Få full koll på IT-säkerhet med Bli säker-podden

Förresten – du har väl inte missat Bredband2:s och Nikka Systems alldeles egen podd Bli säker-podden? Varje fredag kommer vi ut med ett nytt avsnitt som håller dig uppdaterad kring dagens IT-säkerhetshot. Finns där poddar finns!

Dela med dina vänner