Få ut mer av din uppkoppling

Publicerad: 18 maj 2016

Ibland kan våra kunder uppleva att det går långsamt att surfa, framförallt när de surfar trådlöst. Därför har vi sammanställt några smarta tips om hur du kan finjustera din anslutning och få en bättre upplevelse av din uppkoppling!

1. Använd nätverkssladd av god kvalité. Du kommer upp i högre hastigheter om du ansluter via kabel. Använd en oskadd kabel av god kvalité för bästa resultat!

2. Placering av router. En trådlös router har en begränsad effekt. Placera den väl synlig och avskild från annan teknik för bästa täckning.

3. Se till att ha den senaste mjukvaran. Det är viktigt, både ur prestanda- och säkerhetssynpunkt, att hålla sin mjukvara uppdaterad. Försök att alltid ha de senaste uppdateringarna till dina program.

4. Se till att ha rätt hårdvara. En del billigare routers klarar inte av särskilt höga hastigheter. Att uppgradera sitt ramminne eller skaffa en snabbare hårddisk kan också göra stor skillnad.

5. Det kanske är dags att uppgradera? Tänk på att ju fler användare och enheter som använder anslutningen simultant desto mer bandbredd behövs. I ett hus med flera familjemedlemmar som alla nyttjar anslutningen krävs det oftast lite högre hastigheter.