Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av matnyttiga tips och tricks för att navigera på nätet. Missa inte heller våra exklusiva erbjudanden och kampanjer!

Att tänka på vid jämförelse av bredbandsleverantör

Publicerad: 27 feb, 2019
Kategori:
Att tänka på vid jämförelse av bredbandsleverantör

Att välja bredbandsleverantör är inte alltid lätt. Men det finns vissa saker som du bör ta i beaktning när du ska välja leverantör.

Välj hastighet med omsorg

Vilken hastighet behöver du? Se över dina behov. Vad använder du internet till? Har du många uppkopplade prylar eller använder du internet för att surfa, mejla och betala räkningar? Granska marknaden och undersök vilka hastigheter de olika leverantörerna erbjuder. Kom ihåg – både router och dator kan avgöra hur snabbt ditt bredband fungerar.

Ställ pris mot pris

När du ska jämföra leverantörer är det viktigt att jämföra rätt tjänster. Vissa tjänster namnges likadant, men villkoren kan skilja sig avsevärt. Ibland bakas tjänster som router och TV in i priset, och i andra fall finns det som tillvalstjänst. Se till att enbart betala för det du kommer använda.

Tillvalstjänster

Är du i behov av andra tjänster som router, telefoni och säkerhetspaket? Det är smidigare att beställa dina tjänster från samma leverantör. På så sätt kan supporten managera samtliga tjänster och du får allt samlat på en och samma faktura.

Undersök säkerhetsutbudet

Ju fler prylar som blir uppkopplade desto större vikt bör läggas vid säkerheten. Se över leverantörernas utbud av brandvägg och antivirus.

Granska supporten

Lika viktigt som det är att välja rätt hastighet är det att se över leverantörernas support. Vilken service erbjuder dem om något inte fungerar? Se över kundtjänstens öppettider och vilka kanaler du kan nå dem på. Kan du nå dem på andra sätt än via telefon? Ett hett tips är att ringa till leverantörens kundtjänst för att få en uppfattning om dess servicenivå.

Jämför avtal och bindningstid

Granska avtalet för att se hur lång bindningstiden är. Du bör även undersöka om det är möjligt att säga upp avtalet innan bindningstiden är slut och vad det innebär. Tillkommer det någon extra kostnad?

Dela med dina vänner