Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av matnyttiga tips och tricks för att navigera på nätet. Missa inte heller våra exklusiva erbjudanden och kampanjer!

Avsnitt 145: Attacken mot Ikea

Publicerad: 02 dec, 2021
Kategori:
Bli säker 2020

Vad var det egentligen som hände i början av veckan när anställda på IKEA började motta trojan-preparerade Excel-filer? Det och mycket mer får du reda på i veckans avsnitt av Bli säker-podden!

Läs hela inlägget

Fem tips för en säkrare julhandel från Årets Säkerhetsprofil

Publicerad: 28 nov, 2021
Kategori:
På bilden syns Karl Emil Nikka iklädd en ljusblåskjorta och glasögon. Han sitter i en vinröd fåtölj jämte en växt.

Med julen och dess tillhörande handel runt hörnet bad vi Årets Säkerhetsprofil Karl Emil Nikka dela med sig av sina bästa tips för en säkrare julhandel. Så utan någon längre introduktion kommer de här: Karl Emil Nikkas fem bästa tips för en säkrare jul.

Läs hela inlägget

Avsnitt 144: Bästa tjänsten för e-postalias

Publicerad: 25 nov, 2021
Kategori:
Bli säker 2020

Vilken är den bästa tjänsten för e-postalias? Det diskuterar Bli säker-poddens Tess Hamark och Karl Emil Nikka i veckans avsnitt. Dessutom hör du veckans snabba nyheter om allt från “Super-duper-säkra Microsoft Edge” till Karl Emil Nikkas bästa Black Friday-tips!

Läs hela inlägget

Vad är Svenskarna och internet?

Publicerad: 22 nov, 2021
Kategori:
På bilden syns en illustration föreställande en karta över Sverige med olika digitala symboler utmarkerade på kartan.

Har du hört talas om rapporten Svenskarna och internet? Undrar du vad den är till för, vem som skapat den och vad den innehåller? I denna artikel går vi till botten med just det och lite till. Häng med!

Läs hela inlägget

Avsnitt 143: Äkta bluffmejl från FBI

Publicerad: 18 nov, 2021
Kategori:
Bli säker 2020

Ett bluffmejl kommer lastat, från FBI... Ja, du läste rätt. I förra veckan skickades bluffmejl ut från en e-postadress registrerad hos FBI. Men hur kan ett bluffmejl skickas ut från FBI? Det ska Karl Emil Nikka och Tess Hamark reda ut i veckans avsnitt av Bli säker-podden.

Läs hela inlägget

Avsnitt 142: Hackad med Linus Kvarnhammar

Publicerad: 11 nov, 2021
Kategori:
På bild syns loggan för Bli säker-podden, där podduon Tess och Nikka är illustrerade. Det finns även en bild på Linus Kvarnhammar som känns igen från SVT:s satsning "Hackad".

Bli säker-podden gästas av säkerhetskonsulten Linus Kvarnhammar, känd från SVT:s succéserie Hackad. I veckans avsnitt får du lära dig allt från vad en penetration tester sysslar med till vilka tips du själv bör ta med dig för att bli säkrare i den digitala sfären.

Läs hela inlägget