Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av matnyttiga tips och tricks för att navigera på nätet. Missa inte heller våra exklusiva erbjudanden och kampanjer!

6 Julfilmer att streama med Viaplay

Publicerad: 14 dec, 2021
Kategori:
På bilden syns en illustration över en playknapp mot en röd bakgrund med julbelysning.

Få högtider är så starkt förknippade med filmtittande som julen. Därför är det inte konstigt att december för många blivit ett enda långt filmmaraton. För att hjälpa dig i valet av film kommer här vår lista över julfilmer du bör se på Viaplay.

Läs hela inlägget

Avsnitt 146: End-to-end-krypteringstrenden

Publicerad: 09 dec, 2021
Kategori:
Bli säker 2020

Allt mer av vår data kommer att transporteras och lagras end-to-end-krypterad. Det spår Årets Säkerhetsprofil Karl Emil Nikka i veckans avsnitt av Bli säker-podden. Vad innebär detta för behovet av klientskydd? Vad är en mallattack och vilken är den bästa VPN-tjänsten? Ja du hör, ett fullspäckat avsnitt!

Läs hela inlägget

30 vanliga lösenord du bör undvika!

Publicerad: 08 dec, 2021
Kategori:
På bilden syns en numrerad lista över lösenorden. Lösenorden i sig är blurrade för att inte synas.

Vilka är svenskarnas vanligaste lösenord? Det får du reda på i denna artikel där vi listar de 30 vanligaste och mest läckta lösenorden i Sverige under 2021. Och du, om ditt lösenord finns med på listan över lösenorden, ja då är det dags att agera!

Läs hela inlägget

Avsnitt 145: Attacken mot Ikea

Publicerad: 02 dec, 2021
Kategori:
Bli säker 2020

Vad var det egentligen som hände i början av veckan när anställda på IKEA började motta trojan-preparerade Excel-filer? Det och mycket mer får du reda på i veckans avsnitt av Bli säker-podden!

Läs hela inlägget

Fem tips för en säkrare julhandel från Årets Säkerhetsprofil

Publicerad: 28 nov, 2021
Kategori:
På bilden syns Karl Emil Nikka iklädd en ljusblåskjorta och glasögon. Han sitter i en vinröd fåtölj jämte en växt.

Här hittar du vår artikel där Årets Säkerhetsprofil Karl Emil Nikka delar med sig av sina bästa tips för en säkrare julhandel.

Läs hela inlägget

Avsnitt 144: Bästa tjänsten för e-postalias

Publicerad: 25 nov, 2021
Kategori:
Bli säker 2020

Vilken är den bästa tjänsten för e-postalias? Det diskuterar Bli säker-poddens Tess Hamark och Karl Emil Nikka i veckans avsnitt. Dessutom hör du veckans snabba nyheter om allt från “Super-duper-säkra Microsoft Edge” till Karl Emil Nikkas bästa Black Friday-tips!

Läs hela inlägget