7 tips som förhöjer din streamingupplevelse med Viaplay

Publicerad: 20 jan. 2022
Viaplay,

Förbättra din streamingupplevelse med våra allra bästa Viaplay-knep. Det enda du behöver göra, efter att du tagit del av listan, är att slå dig ner framför valfri skärm och njuta av underhållningen.

Innan vi rullar fram våra bästa Viaplay-tips vill vi förtydliga att menyerna kan se lite olika ut beroende på vilken enhet du använder. Funktionerna finns däremot att ta del av oavsett om du streamar från mobil, dator eller smart-TV. De flesta tricken hittar du under din profilbild på startsidan eller under rullgardinsmenyn i Viaplay-appen.

Njut av dina favoriter offline

En lång bilresa, en romantisk picknick-dejt i parken eller en kväll då det irriterande nog blivit strömavbrott. Visst finns det ett antal tillfällen då det skulle sitta fint med en bra film eller serie trots att internet lyser med sin frånvaro? Med Viaplay laddar du enkelt hem dina favoriter för just de här stunderna. Logga in på ditt konto och klicka på knappen som heter Sparat offline för att komma igång! 

Knåpa ihop en spellista

Har det hänt dig att du ser om samma serier och filmer igen för att du inte orkade ta ett beslut? Eller slutar det ibland med att du stänger av tv:n för att valen var för många? Vi har alla varit där, men no more! Välj en dag då du är i toppform och skapa en spellista med filmer och serier du någon gång vill se. Du skapar enkelt din spellista genom att gå till filmen eller serien du vill lägga till och klickar på plustecknet. Du hittar sedan din sparade spellista i menyn.

Upplev underhållning från världen över

Pratar karaktärerna i filmen du vill se på ett språk du inte förstår? Inga problem! Med Viaplay aktiverar du enkelt undertexter. På de flesta filmer och serier kan du välja mellan ett antal olika språk. Det gör du genom att klicka på pratbubbla-ikonen i uppspelningsläget. 

Blockera oönskade köp

Är du förälder? Då kanske du känner igen dig i att det lätt blir ett och annat oönskat klick när tekniken hamnar i yngre barns händer. Det är ju så kul att klicka på alla spännande knappar! Men du kanske inte själv hade planerat att hyra alla Harry Potter-filmer just ikväll..? Vilken tur att du då kan slå på köplåset! Det gör du genom att klicka dig in i menyn och välja Inställningar. Där hittar du inställningen Köplås, vilken du kan aktivera med en kod som du väljer. Funktionen är perfekt för stunder då barnen vill bläddra på egen hand. 

Begränsa mobildata efter önskemål

Vill du streama på platser där du saknar ditt pålitliga bredband från Bredband2? Då kan du ändra inställningarna för att begränsa användningen av din mobildata. Gå in på ditt Viaplay-konto och klicka på Inställningar, sedan Uppspelning och sist Videokvalitet. Därefter kan du sänka kvaliteten en aning så att din data räcker längre. 

Skaka liv i minnet med aktivitetslistan

Med så många binge-värdiga serier inom räckhåll kan det ibland vara svårt att hålla reda på vad en kollat på. Speciellt om det varit ett längre uppehåll mellan säsongerna. Med hjälp av Viaplays aktivitetslista får du en bra översikt över vad du tittat på tidigare. Listan hittar du i menyn. Aldrig mer ska en bra serie falla i glömska!  

Streama på tv:n 

Det fungerar utmärkt att streama från Viaplay på dator, mobil, surfplatta och tv. Om du äger en smart-tv finns det ofta appar att nyttja direkt på tv:n, men det finns även andra tillvägagångssätt. Du kan exempelvis titta via en Apple TV eller Google Chromecast. Båda alternativ ansluts enkelt via HDMI-ingången i din tv. 

Streama med Apple TV 

  1. Öppna Viaplay-appen och logga in. Appen finns tillgänglig på Apple TV generation 2, 3 och 4. 

  2. Välj vad du vill kolla på och börja streama.

Streama med Google Chromecast

  1. Öppna Viaplay via webbläsaren eller appen på en dator, mobil eller surfplatta.

  2. Leta efter Chromecast-symbolen och tryck på den. Den ser ut som en skärm med en WiFi-symbol. 

  3. Välj din Chromecast i listan och börja streama.

Sugen på att ta del av Viaplays utbud? Läs mer här