Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av matnyttiga tips och tricks för att navigera på nätet. Missa inte heller våra exklusiva erbjudanden och kampanjer!

6 fiberrika sommaraktiviteter

Publicerad: 12 jul, 2020
Kategori:

Det kommer kanske inte som en överraskning när vi säger att vi är oerhört förtjusta i fiber. Därför vill vi slå ett slag för sex fiberrika sommaraktiviteter. Kolla in listan nedan – kanske hittar du något som faller dig i smaken.

1. Streama en film

Det svenska sommarvädret är här. Och kanske slår regnet mot rutorna. Då finns det få saker som passar bättre än att kura ihop sig i soffan och streama en riktigt bra film. Ta del av vår filmkritiker Amandas filmtips. 

2. Utomhusbio

Det svenska sommarvädret kan även bjuda på varma sommarkvällar och stjärnklara nätter. Då blir utomhusbio en svårslagen aktivitet. Trots att det är mycket som har ställts in till följd av Covid-19, har hoppet ännu inte lämnat alla arrangörer. Håll utkik via länkarna nedan för att se vad som erbjuds i din närmsta storstad.

Stockholm

Sommarbio

Stockholm filmfestivals populära Sommarbio presenteras i ett nytt koncept – Secret Location Screenings. För att maximera upplevelsen kommer filmvisningarna anordnas på udda, och tills vidare hemliga, platser runt om i Stockholm. Men det är först till kvarn som gäller – det är max 50 gäster som får ta del av respektive visning. 

Ledtrådar och information om platser och filmer kommer att spridas i deras Facebookevenemang och i Stockholm filmfestivals övriga sociala medier. Dessutom kommer samtliga besökare få en festivalpåse. 

Kostnad: Gratis Datum: Utvalda datum i augusti. För mer information, se evenemanget. Tid: Från 18.00 Se även Facebookevenemanget

Open Air Cinema (OBS! Flyttat till 2021)

I sommar får Stockholm besök av Europas största utomhusbio som arrangeras av Big Crowd Factory. Evenemanget kan beskrivas som en biofestival som bjuder på foodtrucks, livemusik och biovisning.

Kostnad: Gratis Datum: OBS! Eventet är flyttat till år 2021 Tid: 15.00-00.30 Läs mer på Big Crowd Factorys webbplats  Se även Facebookevenemanget

Göteborg

Göteborg Film Festival Open Air

Under normala förhållanden spänner Göteborg Film Festival Open Air upp en gigantisk filmduk i Trädgårdsföreningen och bjuder på gratis filmvisning under två kvällar i augusti. Men inte i år. På grund av rådande omständigheter kommer arrangören köra Open Air Anywhere – här ges alla gratis tillgång till utomhusbio via dator, surfplatta, mobil, Chromecast, Android TV eller Apple TV. Filmprogrammet släpps den 12 augusti.

Kostnad: Gratis Datum: 22 augusti 2020 Tid: 19.00 Läs mer på Göteborg Film Festivals webbplats Se även Facebookevenemanget 

Open Air Cinema (OBS! Flyttat till 2021)

I sommar får även Göteborg besök av Europas största utomhusbio som arrangeras av Big Crowd Factory. I Slottsskogen bjuds det på en fullspäckad dag och kväll med foodtrucks, livemusik och biovisning. 

Kostnad: Gratis Datum: OBS! Eventet är flyttat till år 2021 Tid: 15.00-00.30 Läs mer på Big crowd Factorys webbplats Se även Facebookevenemanget 

Malmö

Open Air Cinema (OBS! Flyttat till 2021)

För första året någonsin arrangerar Big Crowd Factory Europas största utomhusbio även i Malmö. På Lördagsplan i Slottsparken bjuds det på en fullspäckad dag och kväll med foodtrucks, liveframträdanden, hemliga programpunkter och biovisning. Det är dessutom fri entré under hela biofestivalen.

Kostnad: Gratis Datum: OBS! Eventet är flyttat till år 2021 Tid: 15.00-00.30 Läs mer på Big Crowd Factorys webbplats  Se även Facebookevenemanget

3. Gaming, LAN-party och E-sport

Vad kan vara en mer fiberrik syssla än att bjuda hem kompisarna på LAN-party? Eller träffa nya kompisar online? Det finns många fördomar om barn och digitalt spelande. Och många är av uppfattningen att det är ett osocialt intresse. Men stämmer detta? Vi vände oss till Milo för svar.

Läs också: ”Spelentusiasten: ’Dagens antivirus försämrar inte spelupplevelsen'”

4. Streama och lyssna på Bli säker-podden

Bli säker i sommar! Bredband2:s och Nikka Systems IT-säkerhetspodd tar ingen semester. I sommar gästas podden bland annat av IT-säkerhetskonsulten Åsa Schwarz och representanter från VPN-tjänsten Mullvad och IT-säkerhetsföretaget Debricked. Det blir intressant och givande – vi lovar!

Finns där poddar finns.

Lyssna på avsnitten!

5. Baka fiberrikt knäckebröd

Sovmorgon, långfrukost och nybakat bröd. Det är sannerligen svårslaget under semestern. Men för att få en fiberrik start på morgonen kan du baka eget fröknäcke som bland annat innehåller linfrön, sesamfrön, solroskärnor och pumpakärnor.

Det finns många goda recept på nätet. Googla “baka fröknäcke” och prova dig fram.

6. Ät glass i våffelstrut

Och sist men inte minst. Om du ändå ska äta glass i sommar – vilket vi varmt rekommenderar – bör du göra det i våffelstrut. Det innehåller nämligen lite (med betoning på lite) fiber.

Och du, vi önskar dig en riktigt härlig och glad sommar! 

Dela med dina vänner