5 tips för att annonsera på Linkedin

Publicerad: 18 maj 2017
sociala medier,

LinkedIn är det tredje största sociala nätverket i Sverige och 26% av alla internetanvändare använder LinkedIn. LinkedIn är ett professionellt yrkesnätverk vilket gör det till en utmärkt kanal både för rekrytering av ny personal och marknadsföring av produkter och tjänster, oavsett om ditt företag arbetar med b2c eller b2b. 

Så här lyckas du med din annonsering:

1. Skapa värde!

Rekrytera nya medarbetare
Använd Employer branding! Vad gör just ditt företag till en attraktiv arbetsplats? Visa bilder och videos från kontoret och få medarbetare att berätta om varför dom trivs så bra med att arbeta just hos er! Varför inte göra intervjuer med dina anställda och sprida?

Engagera din målgrupp genom content marketing
Fånga och engagera din målgrupp genom att dela innehåll som är av personligt intresse för deras yrkesroll och bransch.

Marknadsför dina produkter eller tjänster 
Dela med dig av trender och senaste nytt i din bransch, berätta om vad som händer på ditt företag, dela med dig av din expertis och informera om dina produkter och tjänster!

2. Ha ett tydligt Call-to-action!
Inkludera alltid ett tydligt call-to-action i dina inlägg och annonser! Vad vill du att målgruppen ska göra med ditt innehåll? Köpa dina produkter, boka ett möte, skicka in en ansökan eller läsa din artikel? Oavsett vilket så ökar du engagemanget genom att inkludera ett tydligt call-to-action som ”anmäl dig här”, ”köp nu” eller ”boka möte”.

3. Starta en konversation med din målgrupp!
Ställ frågor, besvara kommentarer och för en dialog med din målgrupp. Det får dem att känna sig inkluderade och ökar intresset och engagemanget hos dem.

4. Använd alltid bra bilder eller videor!
Häftiga bilder och videor i dina inlägg ökar engagemanget och är lättare att ta till sig än bara text. Dessutom är det ett effektivt sätt att fånga mottagarens uppmärksamhet i nyhetsflödet.

5. Satsa på korta men vassa uppdateringar!
Du vill skapa värde och engagera din målgrupp med så få ord som möjligt! Hur gör man det? Listor, topplistor och konkreta tips skapar högt engagemang eftersom det finns ett tydligt syfte med att ta del av informationen som skapar värde för målgruppen.

Sist men inte minst, våga testa dig fram! Var kreativ med ditt content och testa olika inslag som infographics, videos, bilder, blogginlägg, nyhetsartiklar, whitepapers, presentationer eller intervjuer med anställda och experter. Glöm inte att utvärdera vilket content som fungerar bäst på din målgrupp och utforma din strategi efter det!

Vill du ha mer tips för annonsering på sociala medier? Läs också våra inlägg 5 tips för att annonsera på Instagram och 5 fördelar med att annonsera på Facebook. Lycka till med annonseringen!

Källor:
Svenskarna och sociala medier 2016
LinkedIn