5 boktips för sommarläsningen

Publicerad: 14 juni 2022
Nextory 2022

Sommaren är här och många av oss letar efter en god bok eller två att ta med sig in i värmen. Oavsett om det är balkongen, utlandet, trädgården eller stranden som hägrar, får du här fem tips på ljud- och e-böcker att läsa i sommar. 

Ta del av Nextory helt kostnadsfritt i två månader. 

Visste du att som kund hos Bredband2 får du två månaders kostnadsfri lyssning och läsning på Nextory? Ta del av hela utbudet av ljud- och e-böcker och lyssna så mycket du vill. Du tar del av erbjudandet här eller på Mitt Bredband2. Erbjudandet gäller en gång per kund. 

Där kräftorna sjunger av Delia Owens 

En oförglömlig berättelse om naturens krafter och ensamhetens pris. Kya Clark lever ensam och i samspel med naturen utanför en liten stad vid North Carolinas kust. Byborna kallar henne ”Träskflickan” och har i många år spridit elaka rykten om henne. När en stilig quarterback hittas död i våtmarken blir hon därför omedelbart misstänkt och en mordutredning inleds. Men Kya är långt ifrån den obildade enstöring som alla tror, och snart uppdagas sanningen om hennes liv.  

”Där kräftorna sjunger” var den mest säljande boken i USA 2019 och har blivit en internationell fenomentitel som älskas av läsare över hela världen. 

Finns både som ljudbok och e-bok. 

Tim: Biografin om Avicii av Måns Mosesson 

Tim – biografin om Avicii, är skriven av den prisbelönte journalisten Måns Mosesson, som genom intervjuer med Tims familj, vänner och musikerkollegor kommit stjärnproducenten in på livet. Boken ger en ärlig bild av Tim och hans sökande – och väjer inte för de svårigheter som han, och många andra unga i dag, kämpar med. 

Finns både som ljudbok och e-bok. 

Eldslandet av Pascal Engman 

En exklusiv klockbutik i Stockholm rånas, men inga armbandsur försvinner. En tid senare kidnappas framgångsrika finansmän medan deras familjer pressas på pengar för att få dem fria. I Sydamerika pågår omfattande organhandel. Man tvingas söka sig till Sverige för att hitta kroppar till verksamheten, som bedrivs i en av de mäktiga nazistkolonierna i södra Chile. 

Polisinspektör Vanessa Frank inser att det finns ett samband mellan händelserna. Hon är avstängd från sitt arbete men går ändå in i ett flerfrontskrig mot den internationellt organiserade brottsligheten, som visar sig ha förgreningar in i den svenska poliskåren. 

Finns både som ljudbok och e-bok. 

En enkel till Indien av Cassandra Brunstedt 

En enkel till Indien är en roman om att nå en återvändsgränd och lära sig hitta nya vägar framåt. Om livsförändrande insikter och den magi som först kan uppstå när man saktar ner och skapar rum för den. Modejournalisten Ella Franks vildaste dröm blir till verklighet när hon tackar ja till tjänsten som chefredaktör för världens största modemagasin, som ska lanseras i Skandinavien. Men mitt i drömmen inser Ella att hon borde varit försiktig med vad hon önskade sig. 

Finns både som ljudbok och e-bok.  

Adrenalina: mina okända berättelser av Zlatan Ibrahimovic och Luigi Garlando 

I Adrenalina – Mina okända berättelser talar Zlatan Ibrahimovic öppet och ärligt om fotbollen, oron för framtiden och om den svåra konsten att låta adrenalin och balans ta lika stor plats såväl i vardagen som på fotbollsplanen. 

Finns som ljudbok

Vill du ha fler tips inför sommaren? 

Då har vi din rygg, som solkräm på stranden. Här hittar du våra bästa sommartips!