Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av matnyttiga tips och tricks för att navigera på nätet. Missa inte heller våra exklusiva erbjudanden och kampanjer!

Avsnitt 22: Mobilrelaterad krisberedskap (och krabbor)

Publicerad: 21 jun, 2019
Kategori:
Bli säker sommarbild

Tidigare under veckan fick en av landets största mobiloperatörer en omfattande driftstörning. Med anledning av denna incident dedikerar Nikka och Tess veckans avsnitt till krisberedskap utifrån ett mobilperspektiv. 

Läs hela inlägget

Avsnitt 21: Det missförstådda hänglåset

Publicerad: 14 jun, 2019
Kategori:
Bli säker podden

Vad betyder egentligen hänglåset i adressfältet? Vilka är de vanligaste missförstånden? Det är något som Nikka och Tess diskuterar i veckans avsnitt av Bli säker-podden. 

Läs hela inlägget

Avsnitt 20: Nya säkrare IOS och Mac OS

Publicerad: 07 jun, 2019
Kategori:
Bli säker podden

Tidigare under veckan gick Apples årliga utvecklarkonferens (WWDC) av stapeln. Den bjöd på en hel del säkerhetsnyheter varav de viktigaste presenteras i veckans avsnitt av Bli säker-podden. Missa inte det!

Läs hela inlägget

Avsnitt 19: Den bästa chattappen

Publicerad: 01 jun, 2019
Kategori:
Bli säker podden

Vilken är den bästa chattappen för mobil och dator? I veckans poddavsnitt korar Nikka och Tess vinnaren och förklarar varför den är så bra.

Läs hela inlägget

Avsnitt 18: Kryptera datorn

Publicerad: 24 maj, 2019
Kategori:
Bli säker podden

Hör och häpna! En låst dator kan inte likställas med en krypterad dator och en formatering av hårddisken raderar inte filerna permanent. Men hur ska du gå tillväga för att få en krypterad dator eller mobil? Lyssna på veckans avsnitt av Bli säker-podden!

Läs hela inlägget