Bli säker-podden

Dumma DRM och Sonys piratfasoner

I veckans poddavsnitt pratar Nikka och Esse om de mångåriga problemen med DRM i musik, böcker och filmer. Historiskt har Sony nämligen gjort något ännu värre än att bara radera kundernas köpta filmer.
8 dec. 2023
omslagsbild: tävlingsvillkor Facebook
Tävling

Tävlingsvillkor Facebook: Vinn ett par trådlösa hörlurar från Sony!

Tävlingsvillkor Facebook: Vinn ett par trådlösa hörlurar från Sony! Hitta rätt julgransslinga till granen på vår Facebook så har du chans att vinna ett par trådlösa brusreducerande hörlurar från Sony i svart.
8 dec. 2023
Omslagsbild: Tävlingsvillkor Instagram
Tävling

Tävlingsvillkor Instagram: Vinn en Apple Watch SE (GPS)

Tävlingsvillkor Instagram: Vinn en Apple Watch SE (GPS). Hitta rätt julgransslinga till granen på vår Instagram så har du chans att vinna en Apple Watch SE!
8 dec. 2023
Mobilt

Vad är mobilt bredband och hur väljer jag rätt?

Vi reder ut de vanligaste funderingarna kring ämnet och listar all information du behöver för att välja rätt. Det finns nämligen en hel del att tänka på innan du bestämmer dig för att köpa mobilt bredband. Exempelvis vad mobilt bredband egentligen är och hur det funkar.
4 dec. 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 226: Rörd och skakad

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar och Esse om spoofing och möjliga åtgärder för problemet. Nikka förklarar också hur det faktiskt finns en teknisk lösning som stoppar spoofing av telefonnummer. Lösningen heter STIR/SHAKEN och används redan i USA efter krav från amerikanska FCC. Även Frankrike kommer att anamma tekniken.
1 dec. 2023
Omslagsbild till Avsnitt: 225 Blå bubbla, grön bubbla
Bli säker-podden

Avsnitt 225: Blå bubbla, grön bubbla

I veckans podd pratar Esse och Nikka om fortsättningen på Nothing, Apples nyhet om att de själva ska förbättra inter­operabiliteten mellan Android och IOS, samt varför det inte förändrar Esse och Nikkas ständigt återkommande rekommendation: använd Signal.
24 nov. 2023
Avsnitt 224
Bli säker-podden

Avsnitt 224: Doxing Me, Doxing You

I veckans poddavsnitt pratar Peter och Nikka om offentliga person­uppgifter och hur flera svenska webbplatser utnyttjar ett undantag i GDPR för att göra offentliga personuppgifter lättillgängliga.
17 nov. 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 223: Qwacka tillbaka till Netscape

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Peter och Nikka om konsekvenserna som Qwac får för säkerheten på nätet. Tess och Nikka varnade för förslaget under våren 2022, och det ser nu ut att bli verklighet.
10 nov. 2023
Säkerhet

Så handlar du säkrare på internet

9 av 10 svenskar handlar på internet. Är du en av dem? I denna artikel får du ta del av 5 tips om hur du handlar säkrare på nätet.
9 nov. 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 222: Vad gör Cert-SE och NCSC-SE?

I detta avsnitt gästas Bli säker-podden av Karl Selin - senior cyber­säkerhets­specialist vid Cert-SE och NCSC-SE. Karl Selin förklarar vad Cert-SE och NCSC-SE pysslar med om dagarna, samt hur han och hans kollegor kan hjälpa svenska organisationer. Han ger också konkreta tips på hur Cert-SE:s omvärlds­bevakning kan bli en kostnadsfri och viktig pusselbit i organisationers IT-säkerhets­arbete.
3 nov. 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 221: IP-adresskydd i Chrome och Brave

I veckans avsnitt av Bli säker-podden diskuterar Nikka och Esse för- och nackdelarna med Googles nya förslag, samt dess likheter med Iclouds redan existerande funktion ”Privat relätjänst”. De pratar också om VPN-tjänsten Brave VPN som har gjort att företaget bakom Brave-webbläsaren har hamnat i blåsväder ännu en gång.
27 okt. 2023
Bli säker-podden

Avsnitt 220: Säkra e-postanslutningar

I veckans avsnitt av Bli säker-podden diskuterar Nikka och Esse e-postappar och hur de bör konfigureras ur ett säkerhets­perspektiv. E-postapparna indikerar inte lika tydligt som dagens webbläsare när mejl hämtas över osäkra anslutningar.
20 okt. 2023