Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av matnyttiga tips och tricks för att navigera på nätet. Missa inte heller våra exklusiva erbjudanden och kampanjer!

Avsnitt 147: Värsta sårbarheten på åratal

Publicerad: 16 dec, 2021
Kategori:
Bli säker 2020

Du har väl inte missat den senaste veckans nyheter om sårbarheten Log4shell? Denna sårbarhet sägs vara den värsta på åratal. I veckans avsnitt av Bli säker-podden går duon till botten med var det egentligen är för sårbarhet och hur du ska förhålla dig till den.

Läs hela inlägget

6 Julfilmer att streama med Viaplay

Publicerad: 14 dec, 2021
Kategori:
På bilden syns en illustration över en playknapp mot en röd bakgrund med julbelysning.

Få högtider är så starkt förknippade med filmtittande som julen. Därför är det inte konstigt att december för många blivit ett enda långt filmmaraton. För att hjälpa dig i valet av film kommer här vår lista över julfilmer du bör se på Viaplay.

Läs hela inlägget

Avsnitt 146: End-to-end-krypteringstrenden

Publicerad: 09 dec, 2021
Kategori:
Bli säker 2020

Allt mer av vår data kommer att transporteras och lagras end-to-end-krypterad. Det spår Årets Säkerhetsprofil Karl Emil Nikka i veckans avsnitt av Bli säker-podden. Vad innebär detta för behovet av klientskydd? Vad är en mallattack och vilken är den bästa VPN-tjänsten? Ja du hör, ett fullspäckat avsnitt!

Läs hela inlägget

30 vanliga lösenord du bör undvika!

Publicerad: 08 dec, 2021
Kategori:
På bilden syns en numrerad lista över lösenorden. Lösenorden i sig är blurrade för att inte synas.

Vilka är svenskarnas vanligaste lösenord? Det får du reda på i denna artikel där vi listar de 30 vanligaste och mest läckta lösenorden i Sverige under 2021. Och du, om ditt lösenord finns med på listan över lösenorden, ja då är det dags att agera!

Läs hela inlägget

Avsnitt 145: Attacken mot Ikea

Publicerad: 02 dec, 2021
Kategori:
Bli säker 2020

Vad var det egentligen som hände i början av veckan när anställda på IKEA började motta trojan-preparerade Excel-filer? Det och mycket mer får du reda på i veckans avsnitt av Bli säker-podden!

Läs hela inlägget

Fem tips för en säkrare julhandel från Årets Säkerhetsprofil

Publicerad: 28 nov, 2021
Kategori:
På bilden syns Karl Emil Nikka iklädd en ljusblåskjorta och glasögon. Han sitter i en vinröd fåtölj jämte en växt.

Med julen och dess tillhörande handel runt hörnet bad vi Årets Säkerhetsprofil Karl Emil Nikka dela med sig av sina bästa tips för en säkrare julhandel. Så utan någon längre introduktion kommer de här: Karl Emil Nikkas fem bästa tips för en säkrare jul.

Läs hela inlägget