Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av matnyttiga tips och tricks för att navigera på nätet. Missa inte heller våra exklusiva erbjudanden och kampanjer!

Nästan klar! För att slutföra prenumerationen måste vi bekräfta din e-postadress. Klicka på länken i e-postmeddelandet vi skickade dig
Foto på laptop vid bord intill ett fönster

Blogg

Det senaste från Bredband2

Avsnittt 195: Mot nästa DNS

Publicerad: 27 apr, 2023
Kategori:
På bilden syns Karl Emil Nikka och Peter Esse

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Peter om DNS-skydd och då specifikt om NextDNS. DNS-skydd förhindrar att du ansluter till skadliga webbplatser. Genom att filtrera bort kända skadliga webbplatser.

Läs hela inlägget

Avsnitt 194: Kungens bonde och flygande hästen

Publicerad: 20 apr, 2023
Kategori:
På bilden syns Karl Emil Nikka och Peter Esse

I veckans avsnitt hör du Nikka och Peter återgå till diskussionen om kommersiella spionprogram och hemlig dataavläsning.

Läs hela inlägget

Så fungerar korttidsabonnemang för fritidshus

Publicerad: 18 apr, 2023
Kategori:
Att skaffa bredband till fritidshus illustreras med en bild av två träd och en stuga.

Vad är ett korttidsabonnemang för bredband? I denna artikel får du svaret! Med Bredband2:s korttidsabonnemang för fritidshus och sommarstugor får du en billig och flexibel internettjänst.

Läs hela inlägget

Avsnitt 193: Integritets­värnande sökmotorer

Publicerad: 13 apr, 2023
Kategori:
På bilden syns Karl Emil Nikka och Peter Esse

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Peter om integritets­värnande sökmotorer. Bland andra jämför podduon Startpage, Duck Duck Go och Brave Search. Dessutom kommer ett avslöjande från Nikka om Mullvad Leta – en integritetsvärnande sökmotor från företaget bakom Mullvad VPN.

Läs hela inlägget

8 tips för ett snabbare WiFi

Publicerad: 12 apr, 2023
Kategori:
illustration på fartstreck

Läs våra åtta tips på hur du gör ditt WiFi snabbare och får ett stabilare trådlöst nätverk. Dessutom lär du dig vad du ska göra om ditt WiFi strular eller inte fungerar som det ska.

Läs hela inlägget

Avsnitt 192: I stället för Chat Control 2.0

Publicerad: 10 apr, 2023
Kategori:
Nikka och Esse

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Nikka och Peter om alternativ till Chat Control 2.0 och vad som går att göra rent tekniskt för att adressera problematiken utan att riskera barns kommunikationsintegritet.

Läs hela inlägget