10 sätt att ta kål på din karriär

Publicerad: 22 dec. 2017
2 min läsning

Har du någonsin funderat över vad det är som krävs för att din karriär ska gå i stöpet? Vi listar tio sätt att ta kål på din karriär.

Byt jobb som du byter strumpor
Att byta jobb ofta kan tänkas vara bra. Men i själva verket kan det även sätta käppar i hjulet och hämma din utveckling. För visst kan negativa upplevelser prägla din utveckling positivt? Så, vill du avstanna din utveckling är det bara att byta på.

Bete dig mindre smart
Kom ihåg att de relationer du skapar på din arbetsplats bär du med dig inför nästkommande jobb. Långsiktiga relationer är en bra grund för en stabil karriär. Därför bör du förstöra dina relationer på ditt nuvarande arbete innan du byter. På så sätt lär det vara svårare för dig att ta din karriär vidare.

Dyk inte upp på festligheter
Firmafester är inte för alla, och det är okej. Att medverka i sociala sammanhang behöver inte heller vara avgörande för ditt arbete. Men om du någon gång vill avancera kan det vara dags att bita i det sura äpplet och dyka upp någon gång då och då. Detta kan nämligen vara ett krav för vissa chefspositioner. Den som inte vill avancera bör med andra ord undvika alla sociala sammankomster.

“Jag är inte värd mer”-mentaliteten
Underskatta dig själv och ditt arbete. Att tänka att du inte är värd en “bättre” position på arbetsplatsen gör inte att du kommer få en. Så fortsätt i den takten om du inte vill komma någonvart.

"Jag kan själv"
Och det tror vi också du kan. Men ibland kan det bli för mycket av den varan. En person som inte är speciellt samarbetsvillig kan både sinka sitt eget och företagets arbete. En bra strategi för den som vill stanna i utvecklingen.

Var bekväm
Att bli för bekväm i din position kan hämma din karriärsutveckling. Se till att varken intressera dig av andra avdelningar eller vad det innebär att arbeta på olika positioner. Detta blir både sämre för dig och arbetsplatsen då du inte får någon ökad förståelse för hur företagets alla hörn fungerar.

Skippa visionen
Har du någon vision för ditt yrkesliv? Ett drömjobb att sträva efter? Ha inte det! På så sätt blir det svårare att utvecklas och det blir lättare att fastna i samma mönster.

Gå in på sociala medier under arbetstid
Att ta upp telefonen för att scrolla igenom Instagramflödet mitt under ett möte är oerhört opassande. Därför är det just det du bör göra för att irritera de medverkande personerna.

Håll inte vad du lovat
Är du en person som ofta lovar dina kunder, kollegor eller chefer att återkoppla men glömmer sedan bort att faktiskt göra det? Det är ett typiskt dåligt drag hos en person som vill göra karriär. Dessa saker ger dig dåligt rykte att vara en opålitlig person. Fortsätt med det om du vill minska chanserna att göra karriär.

Följ ovanstående
Om du knappt kan bärga dig att ta död på din karriär är det bara att följa samtliga ovanstående punkter så kommer du varken klättra i stegen eller ha jobbet kvar.

Lycka till!