• KAMPANJ!

  Nu kan du som redan är kund uppgradera till 1Gbit/s för bara 349kr/mån!

Erbjudande!

Just nu har vi ett toppenerbjudande till dig som bor i Ljunghusen och har vår 100/100-tjänst. Nu har du möjligheten att uppgradera din hastighet till 1Gbit/s för endast 349 kr per månad! Fyll i din beställning i formuläret till höger.

Har du inte installerat fiber ännu?

Då kan du fortfarande få ta del av erbjudandet, men först måste du installera fiber! Läs mer om du hur gör det här.

* Då uppgraderingen till 1 Gig kräver byte av utrustning och fysisk inkoppling ute på plats i telestationen på Elvabovägen i Ljunghusen kommer uppgraderingsarbetet ske nattetid för att ni som kund ska bli påverkade så lite som möjligt.

Sappa

Sappa är Bredband2s samarbetspartner för TV över internet. Som Bredband2kund kan du ta del av Sappas TV utbud, det enda som krävs innan du beställer en tjänst hos Sappa är att du slutför din bredbandsbeställning hos oss. Det kan i vissa fall dröja någon dag extra innan din adress registrerats hos Sappa.

Läs mer om Sappa

Beställ TV från sappa här

Beställ uppgradering här!

 • Erbjudandet innebär en bindningstid på 24 månader. Detta betyder att du från och med aktiveringen av din 1 Gbit/s-tjänst är bunden 24 månader framåt och att din befintliga kvarvarande bindningstid tas bort.

  Har du paketpris på bredband + telefoni kommer din rabatt omfatta även det nya priset på din beställda 1 Gig-tjänst.

  Allmänna villkor

Information om hur du beställer fiberinstallation

För de hushåll som ännu inte har installerat fiber och vill lägga en beställning nu i efterhand är priset 23 000 kr inkl. moms. ROT-avdrag kan tyvärr inte längre nyttjas p.g.a. Skanovas (nätägaren) paketering och beställningsförfarande.

Tjänster att välja mellan är:

  • Bredband 100/100 Mbit/s för 299 kr/mån
  • Bredband 100/100 Mbit/s + telefoni för 398 kr/mån (299 + 99 kr att ringa för)

Alternativt:

 • Bredband 1 Gig/s för 349 kr/mån
 • Bredband 1 Gig/s + telefoni för 448 kr/mån (349 + 99 kr att ringa för)

För beställning kontaktar du vår kundtjänst på
0770 – 811 000 – vardagar mellan 8.00-17.00

Mer information om Ljunghusen-projektet

Här följer lite information om er kommande tjänst för er som har beställt installation om fiber.

Bredband

Fiberkonvertern som Eltel installerar är den punkt i huset där ni kopplar in er utrustning.

Man kan koppla med sladd direkt från dator till fiberkonvertern eller ansluta sig via router. Om man vill ha trådlöst nätverk i sitt hem så skaffar man en WIFI router och kopplar till fiberkonvertern. Dator eller router kopplas mot uttag 1.

Router kan inhandlas hos de flesta elektronikbutiker. (NetOnNet, Web Hallen, Kjell & Company).

För att få ut maxhastighet när man använder router krävs det att routern har en ”throughput” på minst 1 Gb/s. Throughput-värdet avser den hastighet som routern hanterar och skickar vidare datatrafik. Tänk dock på att trådlösa nät är långsammare, full hastighet kommer inte uppnås vid mätning. ADSL-modem går inte att använda som routers med er nya anslutning.


Kundportal

Vi har en kundportal där du som kund kan se fakturor, samtalspecifikationer och kontakta support med mera. För att komma åt portalen krävs användarnamn (kundnummer) och lösenord. Den informationen kommer per post ett par dagar efter att du blivit ansluten.


Fakturering

Bredband2 kan avisera på fyra olika sätt.

 • Pappersfaktura, 39 kr per månad.
 • E-postfaktura, 19 kr per månad.
 • Autogiro, kostnadsfritt.
 • E-faktura, kostnadsfritt.
  Gör du inget val, kommer du aviseras via pappersfaktura.

För att få e-postfaktura hör man av sig till vår kundtjänst och uppger sin e-postadress.

E-faktura och autogiro registrerar du själv via din internetbank. Om du inte har tillgång till internetbank så kan du gå till ditt bankkontor och få hjälp där. Rutinerna skiljer sig från bank till bank och vi kan därmed tyvärr inte hjälpa till.

Om man vill ha sin faktura månadsvis kan man kontakta vår kundtjänst och få det ändrat.

OBS! Tänk på att Eltel måste ha varit hos er och installerat en fiberkonverter för att ni kunna använda er tjänst.


Telefoni

Den som har beställt telefoni kommer få en telefonibox hemskickad. Denna kopplar man med nätverkssladd (medföljer) till port 2 på fiberkonvertern. Boxen kan sedan anslutas till hemmets förstauttag för telefoni. Här krävs en telefonsladd (RJ-11) och en mellanpropp (användes tidigare till nummerpresentation alt fax). Efter det kan man ansluta telefoner som vanligt till resterande uttag. Utförliga illustrerade instruktioner återfinns i manualen som medföljer telefoniboxen.

Man kan ringa ut när boxen är ansluten. Samtal in kommer fungera direkt om man valt nytt nummer. Om man valt att behålla ett gammalt nummer dröjer det tills porteringen är slutförd.

Flytten av telefonnummer från nuvarande leverantör kan göras. Avtal med tidigare leverantör sägs upp per automatik men eventuell uppsägningstid och bindningstid kommer fortfarande gälla. Observera att leverantörer har olika villkor och procedurer. Om man vill vara riktigt säker på att allt går som önskat kan det vara bra att kontakta sin leverantör och förhöra sig om att allt är som det ska.

Om man vill beställa telefoni eller har några frågor kan man kontakta vår kundtjänst, kontaktinformation hittar du lite längre ner.

Ofta förekommande frågor om telefoni


Mail

För den som vill går det bra att skaffa en bredband2.com-adress. Detta kan du beställa på mina sidor eller via vår kundtjänst. Det går även bra att fortsätta använda din gamla e-post.


Kundtjänst

Förhoppningsvis har vi lyckats besvara de flesta frågor med texten ovan.Om något fortfarande känns oklart så hjälper vår kundtjänst gärna till.

Välkommen som kund!

Telefon: 0770 – 811 000

Öppet: Vardagar 08-21

Helger 10-18

Svaret på de vanligaste frågorna hittar på vår kundtjänstsida: https://www.bredband2.com/privat/kundtjanst/