Kundtjänst

Hos Bredband2 kommer kunden först och vi strävar alltid efter att ge dig en effektiv och personlig service. Vår support har öppet alla dagar i veckan, året runt, allt för att underlätta för dig som kund.

Under frågor och svar hittar du svar på de vanligaste och viktigaste frågorna. Sök därför alltid igenom denna databas i första hand. Om du upplever störningar i tjänsten kan du titta på Driftstörningar, för att se om det är några kända problem i ditt område för närvarande.

Hittar du inte svar på din fråga där är du välkommen att kontakta oss för personlig service. Kontaktdetaljer hittar du här under rubriken Kundtjänst. Kom ihåg att välja Privat, om du har en privattjänst, och Företag om du är företagskund, då detta är två olika och specialiserade avdelningar.

För att vi ska kunna hantera ditt ärende så fort som möjligt ber vi dig även att vända dig till rätt underavdelning. Om det gäller en teknisk felanmälan eller abonnemangsförändringar som flytt eller upp-/nedgradering så är det den tekniska supporten du ska vända dig till och om det gäller fakturor och betalning så är det såklart fakturaavdelningen som kan hjälpa dig

Om du har flera frågor, som rör olika områden, ber vi dig att skapa ett separat ärende för varje fråga.