TV via Internet

Bredband2’s fibertjänster är mycket lämpliga för att ta in TV-signalen via den befintliga Internettjänsten. Tv-tittarnas vanor har förändras mycket de senaste åren och i stället för att behöva passa vissa tider för att se serier och filmer finns det idag en uppsjö av tjänster via Internet som man kan använda sig av.

SVT och de stora kanalerna har egna Play tjänster som låter dig se innehållet över mobila enheter och datorer samtidigt som TV apparaterna utvecklas och skapar stora möjligheter.

Baskanalerna

SVT Play låter dig idag se liveströmmat innehåll via din Internetuppkoppling. Man kan även se baskanalerna SVT1, SVT2, SVT24, Barnkanalen och Kunskapskanalen live via nätet.

Har du en mobiltelefon eller surfplatta så kan du ladda ner SVT Play-appen och se innehållet i dessa enheter, appen finns i både App Store och Google play.

Vill du se SVT Play på din TV så finns det olika sätt att göra detta på:

TV on Demand

MagineMagine logga Magine är en ny svensk tjänst som erbjuder TV-kanaler över Internet. Det fungerar som vanlig tablå-TV, men man kan både spola tillbaka i program som visas och titta på program som redan har sänts, upp till en vecka tillbaka i tiden beroende på kanal. Bakom tjänsten står bland andra grundare av Boxer och Voddler.

Tjänsten lanserades i slutet av mars månad 2013 och finns i både gratis och betalversion.

Tjänsten fungerar för tillfället på datorer, mobiltelefoner, surfplattor och 2012 års Smart-TVn. Man jobbar löpande med att göra tjänsten tillgänglig på ytterligare enheter .

TV utan Internet

Vill man inte ha TV via sitt bredband finns det idag ett antal olika sätt att se på TV:

Playtjänster

Magine logga

SVT Play har de flesta program som visas i SVT:s TV-kanaler. Fem kanaler kan man titta på live om man vill. Du betalar via TV-avgiften till Radiotjänst. Fungerar på datorer, vissa mediaservrar, surfplattor och mobiltelefoner.

TV4 Play logga

TV4 Play har program från TV4:s kanaler tillgängliga under sju dagar efter de visats på TV. En del är gratis med reklamavbrott. Det finns också en premiumvariant med större utbud. Tjänsten fungerar på datorer, vissa mediaservrar, mobiltelefoner, surfplattor och vissa smart-TV.

Kanal 5 Play logga

Kanal 5 Play har program från Kanal 5. Det mesta är gratis – fast med kortare reklamavbrott. Man kan även bli premiumkund och får då tillgång till fler program utan reklam. Fungerar på datorer, mobiltelefoner och surfplattor.

Viaplay logga

Viaplay, är distributören Viasats TV-tjänst med TV-program, filmer och sportevenemang. Har över tusen TV-serieavsnitt. Partner med TV3, TV6, TV8, Viasat Fotboll, Viasat Motor, Viasat Hockey och Viasat Golf. Kostnaden varierar beroende på vilka kanaler man vill ha tillgång till. Fungerar på datorer, mobiltelefoner, surfplattor eller vissa smart-TV.

Video on demand

Serier, filmer och dokumentärer på dina villkor

Netflix logga

Netflix Amerikansk strömningstjänst för film och TV-serier. Har funnits i USA sedan 2007. Utbudet består mestadels av äldre filmer men där finns ett stort utbud av lokala och internationella TV-serier och filmer. Utbudet växer dessutom ständigt. Fungerar på datorer, mediaspelare, mobiltelefoner, surfplattor och vissa smart-TV.

Filmnet logga

Filmnet Svensk prenumerationsbaserad filmtjänst vilken Bonnier, TV4-Gruppen och C More står bakom. Visar TV-serier från TV4 och C More-serier från exempelvis HBO, Universal och Warner. Även filmer. Fungerar på datorer, mobiltelefoner och surfplattor.

HBO logga

HBO Nordic En betalkanal som har startats av det amerikanska TV-bolaget HBO. Avsnitten kan ses senast endast något dygn efter att de har sänts i USA. Även äldre avsnitt av HBO-serier, dokumentärer och filmer finns. Fungerar på datorer, mobiltelefoner, surfplattor och vissa smart-TV.

Headweb logga

Headweb En svensk videobutik på nätet som har funnits sedan 2007. Har hittills främst haft film i sitt utbud, men erbjuder även TV-serier som oftast redan finns släppta på DVD. Fungerar på datorer, surfplattor, mobiltelefoner och vissa smart-TV.

Film2Home logga

Film2Home En av de äldsta svenska videobutikerna på nätet. Startade i Sverige redan 2001. Erbjuder TV-serier som i de flesta fall tidigare har släppts på DVD i Sverige men har även TV-serier från HBO. Nya avsnitt kommer framöver att finnas tillgängliga inom 24 timmar efter att de sänts i USA. Fungerar på datorer men kommer snart till mobiltelefoner, surfplattor och vissa smart-TV.

Voddler logga

Voddler En omskriven Svensk filmtjänst som erbjuder filmer, TV-serier och dokumentärer. Fungerar som en videobutik på nätet och erbjuder filmer och TV-serier från 30 olika filmbolag. TV-serierna som går att hyra är framför allt sådana som har släppts på DVD. Fungerar på datorer, mobiltelefoner, surfplattor och vissa smart-TV.