Snabbast i test

Bredband2 i topp bland operatörerna i fibernät för att skicka och ta emot data

Vi vill att så många som möjligt ska kunna surfa snabbt och slippa vänta på en långsam uppkoppling. Därför är vi mycket glada över Internetstiftelsen IIS:s rapport för 2015 som visar att vi är i topp när det kommer till att ta emot och skicka data i fibernäten.

Internetstiftelsen IIS har i rapporten analyserat 130 miljoner mätningar från Bredbandskollens oberoende och kostnadsfria webbverktyg. Med verktyget kan konsumenter mäta sin bredbandsuppkoppling och kan på så vis själva se resultatet av operatörens utlovade kapacitet.

År 2015 låg Bredband2 i topp bland operatörerna i fibernät och hade ett av de högsta värdena för att ta emot data med ett genomsnitt strax över 81 Mbit/s. Rapporten visar även att vi var en av de operatörer med högst värde för att skicka data i fibernäten (över 50 Mbit/s).

”Detta visar att fiberinfrastrukturen är framtiden, men vi är inte nöjda bara för detta. Vi ska vara ännu snabbare kommande år.” säger Fredrik Vöcks, nätverkschef på Bredband2.

Här kan du läsa rapporten om surfhastigheten i Sverige 2008 – 2015

icon_fastest

Med hjälp av Bredbandskollens samlade statistik kan vi också se att vi är snabbast när det gäller svarstider från åren 2008 – 2014. Vi strävar alltid efter att leverera ett pålitligt och snabbt bredband av högsta kvalitet till våra kunder. Att vara snabbast i test 7 år i rad gör oss därför mycket stolta. Nedan kan du se vår svartid i millisekunder jämfört med andra leverantörer.


*Bredbandskollen mäter med vilken hastighet användaren kan ta emot och skicka data och vilken svarstid användaren har mot den närmaste geografiska knutpunkten.

Under 2008/2009 gick Bredband2 under namnet SkyCom.

Vad innebär det att ha ett fibernät som kan ta emot och skicka data snabbt?
Enkelt förklarat betyder detta att du sparar tid när du surfar på nätet då allt går snabbt och smidigt. Du kan snabbare skicka och ta emot tunga filer, streama HD-filmer, kolla på Youtube eller ladda upp dina semesterbilder i molnet.

Vad innebär svarstid?
Kortfattat betyder svarstid den tid det tar för en server att svara på en fråga skickad från din dator. Korta svarstider är viktigt för all typ av webbsurf, oavsett om du handlar på nätet, streamar musik eller spelar spel online.

rocket-on-screen

Översikt över svarstider i millisekunder i genomsnitt åren 2008 – 2014